Menu 

Dojenje može biti mnogo lakše uz ovakve jastučiće. Tako ih je jednostavno napraviti, a pitaćete se zašto ih već niste koristili.

Jastučići za dojenje uveliko olašavaju hranjenje bebe, skidaju teret sa ruku, a posle mogu da posluže kao jastučići za pridržavanje bebe kada počne da uči da sedi.

Pored jednostavnog jastučića za dojenje, za koji smo tutorijal pronašli na blogu Vauvasurus, donosimo i uputstva kako da napravite podmetač za ruku kada bebu hranite na flašicu, koji smo našli na blogu Magicallymade.

Jastučić za dojenje

jastuk za dojenje 2

Izrežite dva komada kao na fotografijama od platnenog materijala – uzorka i boje po želji, pa ih sastavite, ušijte. Ostavite manji otvor, izvratite, pa napunite vunom ili drugim meknim punjenjem. Ušijte rupu i vaš jastuk je gotov. Jednostavno, zar ne?

Stavite ga u krilo oko struka, pa stavite bebu na jastučić. Hranite je kao inače pridržavajući jastukom.

jastuk za dojenje 4Jastučić za ruku

Za ovaj vam jastučić, pored taknine i mašine za šivenje (ili igle i konca) treba i čičak traka. Izrežite od materijala dva komada u obliku pravougaonika dimanzija 55×23 cm (približno). Sastavite ih, ušijte (ostavite jednu kraću stranicu pravougaonika neušivenu) i izvratite. Prošijte po sredini da napravite dva odeljka. Napunite vunom ili nekim drugim punjenjem, pa ušijte.

Ušijte čičak trake na suprotnim stranama jastučića (kao na fotografiji), stavite jastučić oko ruke i zalepite.

Pročitajte kako se pravi Veliki jastuk za trudnice.

jastuk za dojenje 3

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar