Menu 

Djeca obožavaju da se penju, da istražuju, da ispituju svoju snagu. Zid za penjanje je odličan za to, lako ga je napraviti i biće siguran za vašu dječicu.

Da biste ga napravili najjednostavnije je da pronađete pogodan zid, bilo da je od drvene šupe ili čvrste gradnje. Naravno, možete napraviti i pokretni zid za penjanje i druge sadržaje, poput užeta ili rupa za provlačenje, ali to je već malo veći projekat. U to se mogu upustiti veliki majstori. A, za one koji nemaju mnogo vremena ni umijeća najlakše je poslužiti se sa par trikova.

Ručkice i izbočine za zid za penjanje možete i kupiti, ali jednostavno ih je napraviti od komadića drveta. Samo ga obradite i šmirglajte da se djeca ne bi povrijedila na iverice. Možete ih čak prefarbati u različite boje.

Prvi korak

Treba vam čvrst zid (drveni ili čvrsta gradnja). Izravnajte ga i obojite i ostavite da se osuši. Možete uključiti i djecu u ukrašavanje zida. Neka nacrtaju cvijeće ili svoje omiljene likove iz crtanih filmova.

Drugi korak

Pripremite komadiće drveta. To mogu biti komadi letvica ili obli komadići drveta, ali ne i previše klizavi. Ručke moraju biti čvrste da bi se djeca sa sigurnošću mogla držati za njih. Komade drveta obradite, ako je potrebno pređite šmirgl papirom i obojite.

Treći korak

Komade drveta pričvrstite bušilicom dugim vijcima za zid. Provjerite da li su dovoljno sigurni, prije nego pustite djecu da se penju. Zid za penjanje ne smije biti previsok, a ispod zida obavezno stavite spužve, da se djeca ne bi povrijedila ako padnu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar