Menu 

Autor:

Da li ste znali da Primal Living i Primal Lifestyle može pozitivno uticati na bolesti sa kojima se veliki broj osoba suočava u današnje vreme? Hajde da vidimo šta može učiniti za Vas.

Naturopatski i holistički iscelitelji su bolest definisali kao neravnotežu tela, uma i duše.  Kada su sva tri elementa u balansu i sinhronizovani, naša tela funkcionišu na optimalnom nivou, a naši umovi su bistri i fokusirani dok naša duša uspeva da ispuni svoju zemaljsku misiju, čineći da se osećamo srećni i ostvareni. Da bi se to desilo, moramo shvatiti da su ova tri dela međusobno povezana i ne mogu živeti jedno bez drugog, niti bi trebalo da pokušavamo da ih na bilo koji način razdvajamo. Ukoliko nismo dovoljno pažljivi i zanemarimo neki deo svog bića, neravnoteža se veoma brzo može preslikati na naša tela.

Stres je postao jedan od vodećih faktora koji dovode do razvoja raznih bolesti, a ovu činjenicu su uspešno dokazali mnogi naučnici u zadnjih 20 godina. Stres je povezan sa povećanim rizikom od depresije, nastankom astme, kardiovaskularnih problema kao i bolestima zavisnosti. Prema nekim nagađanjima fizički ili psihički stres mogu uticati na stvaranje ćelija raka. One osobe koje su odlučile da daju šansu Primal načinu života, svakodnevno prijavljuju smanjenje broja simptoma, pa čak I potpuno izlečenje od određenih bolesti. Pacijenti koji su usvojili iskonski način života I ishrane potvrđuju da bolesti kao što je depresija, letargija, astma, psorijaza I akne bivaju kao rukom odnešene posle samo nekoliko nedelja.

Obrazloženje za ovakvu pojavu je prilično jednostavno i jasno. Kada se Vaše telo kreće slobodno, neometano od strane toksina koji se danas nalaze u hrani koja se proizvodi serisjki, ima bolje šanse u borbi protiv bilo kakvih neravnoteža, čineći naše telo jačim i otpornijim. Naposletku rođeni smo iz prirode i dokazano je da prirodan način života svakako rađa zdravije ljude.

Donosimo Vam 5 bolesti koje Primalni način života može izlečiti ili bar ublažiti postojeće simptome.

Astma i alergije

Prva promena koju osete one osobe koje prigrle Primal način života, jeste nestanak astme i ostalih respiratornih problema. Ova promena je posebno brza kod dece (posle prvih nekoliko meseci), naime oni su najosetljiviji na pozitivne promene.

Srčani problemi

Zahvaljujući dobrim mastima koje su prisutne u Primal ishrani, kao i kombinovanim vežbama koje su u skladu sa potrebama Vašeg tela, reduciranje stresa dovodi do pozitivnog iskustva pacijenata sa srčanim problemima svih dobi, nakon prelaska na Primal način života.

Depresija

Ovo je bar jednostavno. Time što približimo sebe prirodi, stičemo velike prednosti, naročito kad se radi o stepenu sreće kao i u pogledu okvira uma. To nije sve. Omega 3 masne kiseline koje se najviše nalaze u ribi i orasima, poznati su po tome da igraju važnu ulogu u borbi protiv depresije i doprinose zdravom raspoloženju.

Zavisnost

Skoro svaki čovek na Zemlji,  u 2013-oj godini je zavistan od šećera. Dakle, ukoliko se odlučite da pređete na primalni način života , na neki način već počinjete da rehabilitujete svoje telo. Oporavak od zavisnosti je prijavljeno u oblastima kao što je pušenje, alkoholizam ili zavisnost od raznih medikamenata.

Kancer

Anita Morjani se vratila među žive sa veoma jednostavnom porukom: razlog zbog kog se njeno telo predalo i prestalo da obavlja svoju funkciju proizvodivši kancerogene ćelije jeste, njen način života koji je bio suprotan svim njenim prirodnim željama i uverenjima. Anita je imala stresan posao, nije se brinula o svojoj duši dovoljno i tako je dovela da se njeno telo, duh i um nađu u konfliktnoj situaciji. Šest meseci kasnije, bez ikakvog lečenja i lekova, pored povremenih ispijanja čajeva, ona je izlečena. Njeni lekari nisu mogli da veruju. Ona je potpuno promenila način života, bila je srećnija i od tada se nije vratila svom prethodnom životu.

Iako ovo nije tipičan primer Primalnog načina života, svakako nam šalje jednu bitnu i jasnu poruku: ukoliko živimo zdravim i izbalansiranim načinom života, bez stresa, ne postoji bolest koje naše telo ne može izlečiti samo od sebe.

Da li biste se upustili u avanturu koja će doprineti poboljšanju Vašeg zdravlja?

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Bezglutenska ishrana je u poslednjih nekoliko godina postala jedan od najpopulranijih trendova kad je u pitanju ishrana. Otkrivamo vam sve što bi trebalo da znate o bezglutenskoj ishrani posebno ako želite da...