Menu 

Većina ljudi bi pomislila da je glavni razlog zbog kojeg se muškarci odlučuju na razvod braka prevara, ali svake godine mnoge verne žene širom sveta bivaju ostavljene iz potpuno drugih razloga. Otkrivamo vam kojh.

Razlozi zbog kojih se muškarci odlučuju na razvod braka su poprilično iznenađujući, a podelili su ih eksperti za veze i bračni savetinici na Womans’ day sajtu.

Jedan od prvih na listi razloga zbog kojih muškarci više ne žele biti u braku jeste kad se žena „zapusti“. Muškarci u pravilu shvataju da se žene vremenom menjaju, ali isto tako smatraju da je velika razlika između nekoliko kilograma viška i prekomernog debljanja i to im posebno smeta. Muškarci od žena očekuju da drže do sebe, redovno odlaze na frizuru, nose lep donji veš čak i nakon nekoliko godina bračnog života.

dreamstime_s_18918090

Muškarcima takođe smetaju negativni stavovi partnerke po pitanju novih, drugačijih i zabavnih stvari. Ako često čuju „ne“ iz usta svoje bolje polovine muškarci se s vremenom počnu osećati kao da žive sa mamom.

Zvocanje je treća na listi sitnica koje muškarci teško praštaju i zbog kojih se odlučuju za razvod braka. Ako žene zvocaju svojim partnerima za svaku pogrešnu sitnicu koju naprave s vremenom se muškarac potpuno isključi i zatvori pa veoma lako dođe do otuđenja. Ako vam smeta što vaš partner stalno kasni, umesto da zvocate, sve satove u kući namestite malo ranije. Konkretni koraci su uvek efektniji od zvocanja.

Nepoštovanje je svakako pri samom vrhu zbog koga se muškarci odlučuju da napuste bračni dom. Izbegavajte da se javno šalite sa stvarima koje mu smetaju to uključuje njegove prijatelje i socijalne mreže. Bez obzira koliko vam se činilo da je vaš muškarac snažna osoba, većina ih je osetljiva na ovakve stvari.

Pitanje finansija uvek može biti razlog za raspad braka, ako vi i vaš partner jednostavno niste na istoj talasnoj dužini kad je u pitanju trošenje zarađenog novca lako dolazi do razmimoilažnja pa i raskida veze. Potrebno je da uvedete pravilo da se dogovarate oko svih većih investicija.

dreamstime_s_1997165

Ako se vaš partner i vi ne slažete po pitanju vaspitavanja dece to može biti razlog da nestane ljubavi. Pokušajte se dogovoriti oko osnovnih smernica roditeljstva ili jednostavno podelite obaveze. Vi budite zaduženi za dečije obaveze u školi, a vaš muž neka bude zadužen za vannastavne aktivnosti i obaveze u kući ili obrnuto, ali nikako nemojte rušiti autoritet vašeg partnera.

Muškarci će podići sidro i otploviti iz bračne luke i ako se osete zapostavljenima. Ako se vi celo vreme fokusirate na decu, karijeru i kućne poslove on će se u jednom trenutku zapitati „šta on vama zapravo predstavlja“.

Odvojite nekoliko minuta dnevno da se posvetite vašem suprugu. Pitajte kako mu je prošao dan, donesite mu hladno pivo, izmasirajte mu ramena.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar