Menu 

Ko kaže da biste zadovoljili svoju želju za slatkišim morate uneti gomilu nepotrebnih i nezdravih kalorija? Mi vam donosimo nekoliko predloga da se zasladite na zdraviji način.

Dobra i uspešna dijeta je donošenje pozitivnih odluka svaki dan. Čak i ako ste na dijeti možete živeti srećan i sladak život pun energije.

Limunada. Ništa ne može utoliti žeđ tokom vrućih dana kao sveža, domaća limunada. Sve što treba da uradite da biste u ovom divnom piću uživali bez griže savesti jeste da je umesto šećerom zasladite stevijom i uštedite 84 kalorije po jednoj čaši.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-bowl-summer-berries-fresh-rustic-wood-background-background-image34318016

Bobičasto voće. Počastite sebe slatkim voćem divnih boja kao što su borovnice, maline, jagode. Veoma ih lako možete zapakovati i poneti na posao kao zdravu užinu, utažiće vam želju za slatkišima i obezbediće vam potrebne antioksidante. Bogato je vitaminima, mineralima i vlaknima pa slobodno pojedite porciju više.

Narandže. Narandže su poprilično slatko voće, a bogat su izvor vitamina C, vlakana i kalcijuma. Njima ćete na najjednostavniji način utažiti želju za slatkišima, a pored toga unećete vitamine i minerale. Narandže sadrže male količine natrijuma, holesterola i zasićenih masti.

Koka kola bez kalorija. Ako baš ne možete da izdržite bez gaziranih napitaka neka to budu oni koji ne sadrže šećere i kalorije, ali bez obzira na sve to potrudite se da se na vašem spisku želja nađu što ređe.

Tamna čokolada. Često je dovoljna samo jedna kockica čokolade da zadovoljite vašu želju za slatkišima. Pored divnog ukusa kvalitetna tamna čokolada obezbediće vam antioksidante, snažne borce protiv slobodnih radikala. Uživanje u čokoladi svedite na jednu kockicu, ne na celu tablu.

http://www.dreamstime.com/stock-image-cocoa-powder-dark-chocolate-image38239711

Domaći keksići. Ako već želite uživati u keksićima i kolačićima, neka to budu oni domaći jer u kupovnima nikad tačno ne znamo koliko kalorija i šećera sadrže. Pecite kolače koji umesto običnog šećera sadrže steviju, med, javorov sirup ili suvo voće.

Šargarepa. Stručnjaci savetuju da tokom dana pojedete barem jedno narandžasto povrće. Naša preporuka su šargarepe, bogate vlaknima i vitaminom K, a što je najbolje slatkastog su ukusa i siromašne kalorijama. Da biste zavarali glad, na posao ponesite na prutiće naseckanu šargarepu i jedite kad god osetite potrebu za onim što ne bi trebalo da jedete.

Žitarice za doručak. Slobodno uživajte u vašim omiljenim žitaricama za doručak, ali izostavite šećer. Dodajte nekoliko grožđica, sušenih brusnica ili malu kašičicu meda.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-frozen-yogurt-glass-image38569136

Sladoled. Kakvo bi to uživanje u slatkišima bilo bez sladoleda. Napravite svoje zdravije verzije sladoleda od voća, a neke od naših preporuka su : “Najzdraviji sladoled na svetu”, “Sladoled od samo jednog sastojka” i “Voćni sladoled za klince”.

Jogurt sa malo meda i bobičastog voća je savršena poslastica i savršena zamena za kalorične deserte prepune putera, šećera i čokolade. Osvežiće vas, zasladiti i doneti vam zdrave probiotike, kalcijum i proteine.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Livija Paci

    Prelepo-prijatno!!!

Napišite komentar