Menu 

Iako je nakon poroda svim majkama glavna preokupacija njihova beba, malo je onih koji ne razmišljaju i o svom telu, načinu na koji se ono promenilo, ali i načinima na koje će ga vratiti u stanje pre trudnoće. Mi vam danas otkrivamo najbolje vežbe za stomačne mišiće, za sve novopečene mame.

Stomak je sigurno jedan od najkritičnijih delova, nakon porođaja jer se koža, logično, na tom delu najviše razvukla i zato je za stomak potrebno nešto više vremena da se sve vrati na svoje. Sa vežbama nemojte počinjati pre nego vam lekar da zeleno svetlo i pre nego što se u potpunosti oporavite. A kad dobijete dozvolu obavezno praktikujte i ove vežbe za stomak.

Držanje ravnoteže. Stanite uspravno i nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite da opustite stomačne mišiće što je više moguće. Nakon toga polako podižite koleno što je više moguće prema grudima i pridržavajte koleno rukama. Ako imate problem sa održavanjem ravnoteže, jednom rukom držite nogu, drugom se pridržavajte za zid. Nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite, spustite nogu, pa ponovite i sa drugom. Sa svakom nogom napravite 15 ponavljanja ili dok se ne umorite.

2541677562_42c9bb7623_z

Položaj psa. Na pod stavite podlogu, pa se spustite na sve četiri. Zatim se podižite na ruke i na prste nogu tako da ruke budu ravne, isto kao noge, a kukove podižete što više možete u vis. Dlanovi moraju biti čvrsto na zemlji svom svojom površinom. Udahnite i izdahnite tri puta pa se spustite u prvobitni položaj pa ponavljajte dok se ne umorite.

Ratnik. Stanite uspravno i raširite noge, jedno stopalo okrenite u stranu i koleno te noge lagano savijte, a zatim se celim torzom nagnite prema tom kolenu. Ruke ispravite iza leđa. Ostanite u toj pozi nekoliko udaha i izdaha zatim ispravite torzo i podignite ruke visoko iznad glave dok su noge stalno u istom položaju.  Nakon toga ponovite i sa drugom nogom.

Položaj broda. Sedite na prostirku tako da su noge ispružene ispred vas i ravne, a leđa takođe ravna. Nakon toga savijte kolena tako da vam dođu u visinu grudnog koža, potkolenice su ispružene prema napred. Poenta je da potkolenice i natkolenice budu pod uglom od 90 stepeni. Lagano se nagnite prema nazad pa podignite i ruke, neka pudu ispružene tik pored potkolenica. Treba da se održavate samo na zadnjici. Duboko dišite, vratite se u prvobitni položaj pa ponovite još nekoliko puta.

Vožnja bicikla. Lezite na leđa, ruke stavte iznad glave, a noge podignite visoko iznad podloge. Savijajte kolena naizmenično prema grudima, kao da vozite bcikl. Kako savijate jedno koleno, prema njemu okrećete lakat suprotne ruke. Ponavljajte dok se ne umorite.

Plank. Lezite na stomak, a zatim se podignite na ruke i prste noge, ruke su prave u ravni sa ramenima, a celo telo takođe treba da je u jednoj ravni. Ostanite u tom položaju 30 sekundi. Napravite dva seta.

2524466344_643347efca_z

Ljuljanje. Kad ste u praku sa vašom bebicom, sedite i vi malo na ljljašku i ljuljajte se kao nekad jer je ljuljanje sjajna vežba za trbušne mišiće.

Hulahop. Ako kao dete niste savladali okretanje hulahopa možda je sad pravo vreme, jer ovaj veliki plastični krug može biti od velike pomoći da svoje trbušne mišiće vratite u formu.

U svakodnevno vežbanje možete uključiti i svoju bebicu, jednostavno lezite na leđa, bebu stavite da va sedi na stomaku, a vi za to vreme držite noge podignute i svaijene u kolenima. Ili možete bebu staviti u kengur nosiljku i u isto vreme raditi čučnjeve koji će zbog opterećenja oblikovati i mišiće stomaka.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar