Menu 

Sigurni smo da ste već razmišljali o izboru pića za novogodišnju noć. Umesto klasične ponoćne zdravice preporučujemo ovaj praznični žele od šampanjca.

Tako ga je jednostavno napraviti, a idealan je za novogodišnju noć, rođendane i mnoga druga slavlja. Na divnom blogu Ericasweettooth smo pronašli ovu ideju. Sa ovim receptom dobićete 15 žele kockica, ali ako imate više gostiju možete i uduplati meru.

Sastojci:žele od šampanjca

  • 300 ml + 150 ml šampanjca
  • 1 kašika šećera
  • 22 gr želatina u prahu (oko 2,5 vrećice od po 9 gr ili 6 do 7 listića želatine)
  • Šećer za posipanje, krupni

Stavite 300 ml šampanjca u šerpicu i dodajte 1 kašiku šećera. Stavite i želatin i ostavite da se rastvori i omekša – oko 2 minute.

Stavite šerpu na šporet na najnižu temperaturu, zagrejavajte i mešajte dok se želatin u potpunosti ne rastvori – oko 2 do 3 minute. Sklonite sa šporeta, pa dodajte preostalih 150 ml šampanjca, pa sve izmešajte. Sipajte mešavinu u plitku tepsiju i ostavite da se ohladi na sat vremena (stavite u frižider).

Da biste isekli kockice umočite tepsiju u toplu vodu ili stavite na krpu koju ste pokvasili toplom vodom, pa oštrim nožem pređite preko rubova da biste odvojili smesu. Režite na kockice i pre služenja ih uvaljajte u šećer, pa u njih zabodite ukrasne čačkalice.

Recept
Ime Recepta
Žele od šampanjca – obavezno novogodišnje “piće”
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 48 Review(s)
Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Dora

    Da li može da se napravi sa vinom?
    Hvala unapred!

Napišite komentar

Zdravlje

Kada se kod beba počinju pojavljivati zubići, to ih čini nervoznim, jer, kako kažu pedijatri, bolovi i “škakiljanja” su česti. Ponekad se javljaju simptomi kao kod gripe. Detetu, ipak, možete pomoći da prebrodi taj...