Menu 

Rum, vino, konjak – to su, možda, neka alkoholna pića koja biste mogli očekivati u sladoledu, ali pivo?! O, da – i to tamno!

Kada napravite ovaj sladoled od piva pitajte kolege da vam kažu šta misle koje piće je umiksano u ovu ledenu slasticu. Zbunićete ih. Nikada neće pogoditi. A ukus sladoleda je vrlo zanimljiv.

Katja sa bloga FullTimeFoodie koristila je Ginis pivo u svom receptu, ali vi možete upotrebiti bilo koje vama omiljeno tamno pivo. Dobićete slatki ukus mlečne čokolade sa dodirom nečeg neobičnog i što je odlično – brže se topi nego obični sladoledi.

Sastojci:

  • sladoled od piva205 g mlečne čokolade, naseckane
  • 1 šolja (250 ml) mleka
  • 1/2 šolje (100 g) šećera
  • Malo soli
  • 4 veća žumanceta
  • 1 šolja (250 ml) slatke pavlake za kuvanje
  • 3/4 šolje (180 ml) ginisa ili nekog drugog tamnog piva
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Prvo, komadiće čokolade stavite u šerpicu, pa preko šerpice stavite veliku cedeljku i ostavite sa strane. U posebnoj posudi zagrejte na srednjoj temperaturi mleko, šećer i malo soli. Odvojeno umutite žumanca, pa im dodajte mešavinu sa zagrejanim mlekom – lagano, konstantno mešajući. Sve stavite u drugu šerpicu, pa na srednjoj temperaturi krčkajte mešajući dok se smesa ne zgusne. Uspite je kroz cedeljku u šerpicu sa čokoladom, da biste dobili lepu rastresitu mešavinu. Zagrejavajte na šporetu i mešajte dok se i čokolada ne otopi. Kada vidite da je smesa postala glatka, dodajte i pavlaku za kuvanje, pa pivo i vanilu. Stavite šerpicu sa smesom u šerpu napunjenu kockicama leda i mešajte dok se smesa za sladoled ne ohladi. Nakon toga je ohladite u potpunosti u frižideru, pa rasporedite u posudice i stavite u zamrzivač.

Javite nam da li su vaši gosti i ukućani pogodili sa čim ste pravili sladoled.

Želite još recepata sa pivom? Pročitajte i tekst Mešavine i kokteli sa pivom.

Recept
Ime Recepta
Sladoled od piva
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 24 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Danas vam donosimo recept za zaista poseban desert. Ova slatka pizza je prelivena sa maskarpone miksom, mekanim breskvama, grožđicama, kokosom, … Ma, čitavo bogatstvo ukusa.