Menu 

Činjenica je da nega kože treba da se menja u skladu sa godinama i vašu rutinu uvek treba da prilagođavate starenju kože. Danas otkrivamo najvažnije savete za negu kože žena koje su u kasnim 20-im i ranim 30-im godinama.

Možda vam trenutno izgleda kako vam je koža savršena i kako joj nije potrebna neka posebna nega, ali razmislite još jednom, sve što danas radite sa svojom kožom je osnova za to na koji će način stariti i zato nipošto ne uzimajte negu kože zdravo za gotovo bez obzira što vam se čini da vam koža izgleda lepo, zdravo i negovano.

15316710010_4a0d16381d_o

Nežno čišćenje. Održavanje kože čistom je veoma važno, posebno ako redovno, na svakodnevnoj bazi nosite šminku. Živimo u svetu u kome je zagađenje vazduha sasvim normalna pojava i naša koža je svakodnevno u kontaktu sa smogom i prljavštinom. Upravo iz tog razloga važno je da kožu čistiti svako veče, ali odaberite neko blago sredstvo da ne biste uklonili i prirodna ulja sa kože.

4464096177_f5b30ee9e3_o

Budite izbirljivi kad je piling u pitanju. Sigurno već i sami znate kako je povremeni piling lica veoma važan kad je nega kože u pitanju jer se pomoću pilinga uklanjaju mrtve stanice kože koje se vremenom talože na koži. Nakon dobrog pilinga koža izgleda svetlije, zdravije i mlađe jer se na taj način stimuliše produkcija kolagena.

Ipak, ako koristite piling na bazi šećera, peska ili soli možete iziritirati kožu, a to svakako ne želite. Jedna od strašnijih stvari kad je iritacija kože u pitanju jeste što oni koji nemaju osetljivu kožu ne primećuju ništa, ali svaka iritacija vodi do ubrzanog satarenja jer se iritacijom smanjuje produkcija kolagena. Koristite pilinge koji nisu abrazivni, koji su nežni za kožu, ali koji efikasno odrađuju posao. U većini slučajeva takvi preparati su i nešto skuplji, ali ne žalite novac u tom slučaju.

Koristite kreme sa zaštitnim faktorom. O ovome smo pisali nekoliko puta, ali toliko je važno da ćemo naglasiti još jednom. Bez obzira na to što leto još uvek nije stiglo i što ne provodite puno vremena napolju,uvek, ali baš uvek koristite dnevne kreme koje u sebi sadrži zaštitu od sunca. U današnje vreme gotovo svi proizvodi sadrže zaštitni faktor i zaista ih nije teško pronaći.

15692648916_f460d6c9cf_o

Jedite zdrave masti i proteine. Isto tako mnogo puta do sada samo napominjali kako je za izgled kože jednako važno i ono što jedemo kao i ono čime tretiramo kožu. Kolagen je u principu protein i potrebno nam ga je zaista dosta da bi naće ćelije ostale zdrave. Kolagen je veoma moćna supstanca napravljena od clicina, alanina i prolina koji su vrste amino kiselina. Konzumiranjem zdravih masti i proteina mi u organizam unosimo amino kiseline koje su nam potrebne za održavanje kože zdravom, lepom i zategnutom. Ako sebi uskraćujemo masti, našoj koži na taj način uskraćujemo komponente koje je čine elastičnom. Koristite zdrave masti poput maslinovog i kokosovog ulja, avokada, jaja i orašastih plodova.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar