Menu 

Čak i novorođenim bebama koje ne mogu da drže igračku niti na bilo koji način mogu učestvovati u igri, ako im se ne obraćate i ne posvetite im pažnju duže vremena dok su budne, verovatno će biti dosadno i to će vam jasno staviti do znanja. Evo nekoliko saveta kako da se igrate sa novorođenčetom.

Isto koliko je važno da se igrate bebom toliko je važno i da je ne maltretirate previše. Jer ako je beba budna, a pri tom mirna znači da joj nije dosadno i sasvim je zadovoljna stanjem u kom se nalazi. U tom slučaju ne treba da je stimulišete ni zabavljate. Ako pak odmah čim vidite da je beba budna krenete da joj se obraćate, pevušite ili da pravite smešne izraze lica možda ćete je čak i uznemiriti. Sa bebom se igrajte onda kad joj je dosadno.

sling

Ako se pitate kako se to igra sa novorođenom bebom, mi naravno imamo odgovore.

Postoje tri osnovna načina na koja možete stimulisati bebu. Za početak važno je da prihvatite kako je u početku bebama najdraže društvo odraslih ljudi. Stavite bebinu kolevku u dnevni boravak i kuhinju i neka se svi ukućani povremeno zaustave i „popričaju“ sa bebom. Isto tako držite bebu blizu sebe kad čitate ili gledate televizor i naviknite se da je uvek uz vas kad obavljate kućanske poslove.

Drugi način je naravno nošenje čije su protivnice mnoge bake i majke, ali mi smatramo da je to sjajna zabava za novorođenče. Ritam vaših pokreta je bebi jednako zabavan kao masaža ili ples, a sigurno će joj prijati i panorama života koju gleda dok je nosite. Bebu možete nositi u kengur nosiljci, sling marami ili u rukama, nije važno. Važno je samo da je blizu vas ali i da gleda oko sebe. Prvih par meseci dok beba ne bude mogla sama držati glavicu držite je okrenutu prema sebi, a kasnije je okrenite da upoznaje svet.

Treći način da zabavite bebu jeste da joj dajete mnoštvo različitih stvari u koje će gledati zato bi bilo najbolje da menjate položaj kolevke ili kreveca, ili kad je beba budna stavite je da sedi u nosiljci. Neka uvek bude okružena jarkim i veselim bojama i predmetima.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kad su u pitanju igračke na tržištu ima mnoštvo onih namenjenih upravo novorođenim bebama koje su savim sigurne i stimulišu razvoj mozga.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar