Menu 

Pošto su lego igračke poprilično skupe za naše uslove većina roditelja smatra da su čisto bacanje para jer ih dete samo jednom sastavi i više se ne igra s njima. Mi vam donosimo sjajne savete kako da učite dete matematici pomoću lego kockica. Sigurni smo da ćete klincima u startu privući pažnju.

Lego kockice su sigurno u samom vrhu najpopularnijih dečijih igračaka na svetu i njima se igraju deca na svim kontinentima. Pored toga što su više nego zabavne one mogu biti i edukativnog karaktera samo ako se koriste na pravi način. Ovaj tekst može biti od koristi kako roditeljima, tako i prosvetnim radnicima koji su spremni da isprobaju neke nove metode učenja.

Množenje i delenje

množenje

Pomoću lego kockica ćete deci na lakši način objasniti množenje i delenje. Samo pronađite kockice koje imaju jednak broj kružića pa ih množite jedne sa drugima, slažite na podlogu, dodavajte i oduzimajte. Sigurni smo da će deca puno pre shvatiti nego na standardni način

Razlomci

razlomci1

Druga računska operacija koju ćete deci veoma lako objasniti pomoću lego kockica su razlomci, jer im možete tačno pokazati šta znači jedna celina, polovina i četvrtina baš kao što je prikazano na fotografiji.

razlomci2

Pored ovih nešto težih radnji tu je naravno sabiranje i oduzimanje kao i skupovi koji se uče u nižim razredima osnovne škole.

Istraživanje ne igranje

Ono što može biti dvosekli mač kad je u pitanju ovaj način učenja matematike jeste što deca teško mogu prepoznati razliku između igranja i učenja. Klincima objasnite da se za vreme učenja ne smeju igrati već da treba da istražuju kako se kockice mogu primeniti u učenju i matematičkim radnjama.

dreamstime_s_20979432

Mi smo sigurni da ćete na ovaj način privući dečiju pažnju za tren oka, jer koje dete ne voli da se igra sa lego kockicama?!

Izvor: Scholastic

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar