Menu 

Ovo izgleda kao neka magija? Ne, nije magija ni film o Hari Poteru, već odličan trik. Pročitajte kako da napravite plutajuću policu.

Na sajtu CutOutandKeep, online zajednici korisnika, koji postavljaju razne tutorijale, članica Candice C. je postavila ovaj tutorijal sa detaljnim foto uputstvima.

Ova zanimljiva mini polica ima i skrivenu pregradu, gdje možete držati nakit, ali i neke poklone i sitnice, koje često zagubite.

plutajuca knjiga7Trebaće vam: 1 knjiga tvrdih korica (koju više nikada ne planirate čitati), nosači za police u obliku slova L, 3 šrafa, 2 eksera (najmanja što možete naći), snažno ljepilo, bušilica (ili šrafciger), skalpel, linijar i čekić.

Otvorite knjigu na 15. stranici (ostavite, znači, nekoliko početnih stranica). U debljem dijelu knjige, u preostalim stranicama nacrtajte, uz pomoć linijara dva kvadratića (ostavite između njih razmak od bar 2 cm). Tu ćete izdubiti skalpelom vaše tajne pregrade u polici. Pazite da vam rupe ne budu preduboke. Naoružajte se strpljenjem, jer će vam ovo izrezivanje oduzeti dosta vremena. Naravno, to nije obavezno, ukoliko ne želite tajnu pregradu u knjiga-polici. (Poželjno je da je zalijepite ljepilom ili selotejpom stranice knjige).

Namjestite nosače (ili samo jedan nosač) na zid, ekserima pričvrstite knjigu za nosač (kao na slici), pa zalijepite koricu. Gornji dio police se otvara i tu se nalazi vaša tajna pregrada. Vaše omiljene knjige sada samo redate na novu policu.

I to je to.

Pogledajte još zanimljivih tutorijala u tekstovima .Kako da napravite police i lampe po savjetima Pjera Lote (VIDEO, Stari koferi u novoj uloziŠta sve uraditi sa teglama?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar