Menu 

Za mramorni kolač ste sigurno čuli, ali jeste li znali da postoji tehnika bojenja jaja koja će ih učiniti divno šarenima? Evo kako da napravite mramorna vaskršnja jaja.

Ova tehnika podrazumeva bojenje samo ljuske jaja i služe za ukras, ne i za tucanje. Ideju smo pronašli na Handimania sajtu, a oni su je „ukrali“ od popularne Marthe Stewart.

Potrebni sastojci:

  • Jaja
  • Belo sirće
  • Prehrambene boje
  • Maslinovo ulje

mramorna jaja

Jaja probušite iglicom, ispustite sadržaj, operite unutrašnjost i ostavite da se u potpunosti osuše. U posudici pomešajte tri šolje mlake vode, dve kašike sirćeta i prehrambenu boju po želji. Stavite jaje u otopinu i prelivajte ga kašikom dok ne poprimi boju.

U posebnu, malo pliću posudicu na isti način pomešajte boju, ali napravite tamnu nijansu iste boje u koju ste prethodno obojili jaje. Tečnost treba da bude duboka oko 1,25 centimetara. U boju uspite kašiku maslinovog ulja i promešajte viljuškom da napravite vir od ulja na površini.

Jaje koje je obojeno u baznu boju kratko provucite kroz tamnu boju u kojoj je ulje, izvadite napolje i ostavite da se suši. Dobićete divne marmorne šare.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Nekada su se žene razbuđivale i negovale umivanjem prolećnim cvećem. Jutro su dočekivale nasmešene i rumene. Upijte proleće celim telom – napravite kupku od sezonskog cveća. Piši!