Menu 

Postoje pokoni koji su vredniji od svih skupocenih darova. Donosimo ideje za praznične poklone, koji će oduševiti vaše najmilije.

U maniji kupovine poklona često zaboravljamo osnovnu namenu – ljubaznost, želju da nekoga usrećimo. Pokloni ne dolaze samo u materijalnoj formi. Naravno da će lep parfem nekoga obradovati, ali pesma napisana na novogodišnjoj kartici samo za njega – e, to je neprocenjivo.

Nećemo vam, naravno, reći da poklonite samo osmeh, rukovanje, savet i slično. Ma koliko to bilo iskreno, čini se isprazno. Zato budite kreativniji i tokom ovih praznika usrećite najmilije na najemotivnije načine.

Obećanja

Izradite sami novogodišnju čestitku i na nju napišite obećanje (kojeg ćete se naravno pridržavati). Ako poklon dajete majci, možete napisati – tog i tog dana  svakog meseca do kraja godine čistiću kuću. Ili prijatelju – kartica “džoker zovi” – kada god ti bude trebao prevoz (ili nešto slično, može biti i šaljivo) pozovi me i ja ću biti tu. Omiljenom komšiji možete pokloniti obećanje da ćete šetati njegovog psa jednom sedmično cele godine. To je lep gest, a i vama će dobro doći – šetnja, svež vbazduh, a možda i skinete koji kilogram.

Iznenađenje

praznične poklone

Iznenadite članove porodice tako što ćete krišom za vreme prazničnih dana ustati pre svih, napraviti doručak, skuvati kafu ili čaj i, obavezno, mirisne keksiće, kojima niko neće odoleti. Servirajte doručak kao da vam kralj dolazi u goste. To prelepo buđenje će svima ostati u sećanju do kraja života.

Božićno grudvanje

Pozovite prijatelje i kolege iz komšiluka na božićno grudvanje. Napravite pravu zabavu, podelite timove i smejte se kao nikada u životu. Ako imate u blizini i neko zaleđeno jezero zabavu možete podići na viši nivo nekom vrstom domaćeg hokeja. Skuvajte vino, čaj i tople napitke i iznesite vani na improvizovani ukrašeni stolić da se svi zagreju.

praznične poklone

Volontiranje

Pokloni mogu biti namenjeni i onima koje ne poznajate. Organizujte prikupljanje slatkiša i paketića za siromašnu decu i decu bez roditelja, volonitrajte veče pred Novu godinu u javnoj kuhinji; umesto da potrošite brdo para na novogodišnju zabavu provedite je u krugu prijatelja kod kuće, a novac koji ste planirali izdvojiti poklonite onima kojima je najpotrebniji.

Pesme i pisma

Budite kreativni, napišite šaljivu pesmu o celoj porodici. Otpevajte je sa braćom i sestrama. Osmislite božićnu predstavu za ukućane (kao poklon) ili napišite pismo. Čestitke i pisma na žalost odumiru. Iznenadite najmilije tako što ćete im u sandučiće ubaciti prave praznične čestitke.

Vidite za poklone ne treba novac, samo dobro srce i mašta. Koji je vaš omiljeni poklon od srca?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Nema ništa bolje nego kada moderna medicina potvrdi ono što pobornici ajurvedske medicine tvrde vekovima. Jedan od takvih primera je vezan za namirnicu gi (ghee) o kojoj ćemo danas...