Menu 

Leto samo što nije zakucalo na vrata i jako mu se veselimo. Neugodna strana leta, mora i odmora jesu opekotine od sunca. Na vreme se informišite kako da ih ublažite preparatima iz kuhinje.

Ako ste baš preterali sa „gušteranjem“ na suncu i zacrvenili se kao rak, u kadu sa poluhladnom vodom naspite pola šolje sode bikarbone i izležavajte se 10-ak minuta. Ako vam je opečena manja površina kože sodu bikarbonu pomešajte sa malo vode i namažite crvene delove.

Najčešće opekotine od sunca su one po licu, a njih ćete najlakše ublažiti sa jednostavnom maskom od jogurta (šolja) i zobene kaše (pola šolje). Ovu masku držite na licu 15-ak minuta pa isperite hladnom vodom.

Hladan krastavac takođe može da ublaži opekotine – jednostavno ga iscedite i stavite na bolna mesta, naravno ako su u pitanju manje površine kože.

Ako ste jako osetljivi i skloni opekotinama, kod sebe bi uvek trebalo da imate sveži paradajz. Antioksidansi koji se nalaze u ovom povrću mogu da spreče upalne procese i ublaže bol. Hladan paradajz sameljite i stavite na opekotine.

Još jedna neugodna posledica sunčanja jeste ljuštenje kože, ovo možete zaustaviti tako što ćete napraviti masku od kajsija. Potopite kajsije u vrelu vodu, zgnječite ih i dodajte kašičicu meda. Ovu masku stavite na lice i držite neko vreme.

Piši!
Širi dalje!

3 komentara
  1. Mirjana Djuranovic via Facebook

    Ako već dođe do opekotina,mazati obilno kefirom ili kiselim mlekom

  2. Milinka Ferko via Facebook

    a kto vie mozno mam aj ja za ednu

  3. Olja Tmusic via Facebook

    Pre suncanja pripremiti kozu dobrim pilingom i mesec dana ranije jesti salatu od sveze sargarepe uz dodatak ulja obavezno

Napišite komentar