Menu 

Znojenje nam je leti jedno od njavećih problema, pokušajte ga sprečiti u nekoliko jednostavnih koraka.

Prekomerno znojenje pored toga što je veoma neugodna pojava, ostavlja nam mrlje na odeći čini nas nervoznima i jednostavno se ne osećamo ugodno. Probajte da ga sprečite uz naše savete.

prekomerno znojenje

Za početak odaberite pravi antiperspirant koji na sebi ima kliničku oznaku. Nikako ne birajte prema mirisu, niti prema marki poznatog proizvođača, sve što treba da tražite jeste „clinical protected“ oznaka. Ovakav antiperspirent možda košta malo više, ali je dobra zaštita sigurno zagarantovana. Antiperspirant satavljajte uveče pre spavanja i ujutro, nakon tuširanja na potpuno suvu kožu. Antiperspirant u spreju možete koristiti i za stopala, ne samo pod pazuhom ili na licu, ali pre toga obavezno napravite mali test iza uveta da budete sigurni da vam neće iritirati kožu lica.

Drugi veoma važan korak jeste da birate pravu garderobu. Obavezno nosite materijale koji upijaju znoj kao što su lan ili pamuk. Izbegavajte previše usku i garderobu koja je puna sintetike. Ispod majice nosite pamučne potkošulje ili brushaltere koji će upijati znoj. Ako se puno znojite oblačite tamnije boje jer se na njima neugodni krugovi od znoja, teško primete, a za svaki slučaj u torbi nosite rezervnu majicu.

Od obuće nosite onu prirodnih materijala koja će stopalu dozvoljavati da diše. Zaboravite na plastiku, gumu i ostale materijale koji nam guše stopalo.

Ako ste ljubitelj ljute i začinjene hrane, leti bi trebalo da je svedete na minimum, jer ona pospešuje znojenje. Takođe, izbacite gazirana pića puna kofeina.

Žalfija

Mnogi ljudi veruju da žalfija umiruje nerve koji proizvode znojenje. Skuvajte malo jači čaj od sušene žalfije i pijte ga u toku dana. Žalfiju, za još bolji rezultat,  možete pomešati i sa valerijanom,  koja inače važi za biljku koja umiruje.

Za neugodan miris znoja pri svakom vašem tuširanju ili kupki dodajte nekoliko kapi eteričnih ulja lavande ili narandže.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar