Menu 

Ulje jojobe jedno je od najviše korištenih prirodnih sredstava za negu, čak i one najosetljivije kože. Još su stari Indijanci otkrili njegove blagodeti, a kasnije ih nauka samo potvrdila.

Indijanci su jojobino ulje zbog njegove izražene žute boje nazivali „tečnim zlatom“, pravili su ga od plodova biljke da bi njime dezinfinkovali i lečili rane, a koristili su ga i za kožu i kosu.

Naučnici su tek tridesetih godina prošlog veka počeli ispitivati blagodeti jojobe i od tada je veoma zastupljena u dermatologiji, kozmetici i prirodnoj medicini.

Istraživanja, koja su nedavno sprovedena u Izraelu pokazala su da jojobino ulje pomaže i kod opekottina od sunca, pospešuje metabolizam i kožu prirodnim putem hidrira. Veoma je učinkovita kod lečenja psorijaze i mnogih drugih kožnih obolenja.

Pomešajte ulje od jojobe sa sokom, koji ste dobili ceđenjem krastavca i avokadom i dobićete brzu i veoma efektnu masku za lice. Par kapi ulja od jojobe možete staviti u šampon ili gel za tuširanje, za sjaj i zdravlje kose i tela, a možete ga koristiti i za opuštajuće kupke.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar