Menu 

Gotovo niko ne može pobeći od ponoćne gladi. Ali, pazite da tada odaberete pravu hranu, koja će vam poboljšati san, a neće vam “nabaciti” kilograme.

To krčenje stomačića često nam se javlja u ponoć i jednostavno ga moramo umiriti. To ne znači da trebamo pojesti nešto kalorično, već samo nešto “pametno”. Birajte hranu, koja će vam pomoći da proizvedete melatonin, hormon potreban za zdrav san. Zato birajte ove zdrave zalogaje:

Višnje. Istraživanja su pokazala da vam one mogu pomoći da utonete u san. One sadrže već pomenuti melatonin i zato osobe koje piju sok od višnje imaju lepši san. Ukoliko baš niste ljubitelj svežih višanja ili soka, i suhe imaju isti efekat.

Mlečni proizvodi. Oni sadrže velike količine triptofana, koji izgrađuje melatonin i kalcijum. To vam može pomoći da zaspete. Šolja toplog mleka, znači, nije “šuplja priča”, a može umiriti glad.

Riža. Dobra je, jer sadrži i melatonin i triptofan. Zato su najbolja ponoćna grickalica – kolutići od ekspandirane riže, koje možete kupiti u gotovo svim supermarketima ili prodavnicama zdrave hrane. Neka vam budu pri ruci.

Zob. Da je zobena kaša dobra za probavu i kao dijetalni proizvod već znamo, ali može vam pomoći i da smirite “orkestar” u stomaku. Zobeni keksić i šolja mleka i već ste utonuli u slatke snove.

OVDE pročitajte još ideja sa zdravim grickalicama i “mini obrocima”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Koliko je voda zdrava za naš organizam svi više-manje znamo. Ali, jeste li znali da postoje konkretna stanja, koja možete izlečiti samo uz pomoć vode? Piši! Širi dalje!