Menu 

Koliko vam se puta desilo da vas jutro nakon što ste popili koju čašicu više boli glava i osećate se kao da vas je pregazio voz. To je dobro poznati mamurluk i svi smo ga bar jednom preživeli.

Iako postoji mnoštvo domaćih lekova za lečenje mamurluka od kisele čorbe, soka od paradajza pa dobrog starog rasola, nauka tvrdi da postoji samo jedan, pravi, delotvoran način da se rešite mamurluka.

Taj način je da pijete manje alkohola.

mamurluk2

Jedna grupa naučnika skupljenih sa svih strana sveta, od Holandije do Kanade je pratila navike ispijanja alkohola kod 789 kanadskih studenata da bi razumeli šta se to u stvari dešava jutro posle. Ono što su ugledni naučnici otkrili jeste da lek za mamurluk nije ni raso, ni paradajz niti kaoričan doručak, već manje alkohola.

Jeste li mogli zamisliti da je o tome reč?

Ako mislite da je o nekoj šali treba da znate da je sprovedno istraživanje bilo veoma ozbiljno i da su naučnici dugo vremena pratili studente, njihove navike i redvno im postavljali pitanja o tome koliko su popili, kako se osjećaju dan posle i čime se to leče. Zaključak je sledeći, ako ne želite da bolujete od mamurluka, jednostavno nemojte piti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar