Menu 

Mnogo puta do sada smo pisali o tome kako ćete najlakše i bez previše odricanja istrajati u dijeti i izgubiti kilograme bez previše muke. Ipak postoje tri osnovna pravila koja uvek morate poštovati bez obzira na dijetalni program koji pratite.

Januar je idealan za početak nove dijete iz dva razloga. Prvi je što smo u januaru još uvek odlučni da ispunimo novogodišnje rezolucije, a drugi što većinu nas u januaru prilično muči višak kilograma koji smo nakupili tokom praznika. Ako ste vi spadate u jednu od ove dve grupe i želite smršati, evo koja tri pravila treba da poštujete da biste bili uspešni.

180166276_c4c5ef7d3a_o

Ne pokušavajte da uštedite kalorije. Ako preskočite doručak ili neki drugi obrok tokom dana veće su šanse da ćete kasnije uneti više kalorija nego što vam je potrebno. Važno je imate više dobro izbalansiranih obroka.

Ne prenagljujte sa promenama. Veoma je važno da uvodite jednu po jednu promenu jer ako odmah uvedete drastične promene gotovo je sigurno da nećete istrajati. Za početak uvedite redovne obroke, a nakon toga izbacujte nezdrave namirnice i pazite na to šta se nalazi na vašem tanjiru. Ako ste ranije jeli samo brzu hranu, pa ako odjednom sve obroke zamenite povrćem i voćem i sami znate da nećete dugo izdržati.

Ne čekajte da počnete bolje jesti. Jedna od najvećih grešaka koju ljudi čine kad je u pitanju zdrava ishrana jeste što konstantno odlažemo zdrave promene. Ako su vam praznici bili izgovor da odbacite sve ono što ste mesecima poštovali neka vam postpraznični period i nakupljeni kilogrami budu motivacija da se što pre vratite na staro.

Možda vam svi ovi saveti deluju previše banalni i očekivali ste nešto rigoroznije, ali verujte nam na reč kada kažemo da se upravo u njima krije ključ uspeha i zato ne preskačite obroke, postepeno prilagođavajte ishranu i ne odlažite početak.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar