Menu 

Ako vaši klinci vole pingvine, zimu i sneg zajedno se bacite na ovaj zabavni projekat i napravite igračku zabavni pingvini na ledu.

Da biste napravili vesele pingvine na ledu potrebne su vam vodene boje, kartonske kutije za jaja, poklopac od plastične kutije sladoleda, žuti kolaž papir, malo mašte i nekoliko kratkih smernica koje smo pronašli na Patchworkparent blogu.

Za početak makazama izrežite one šiljate delove u kartonskim kutijama za jaja koji služe kao pregrade, to će vam biti pingvini, a zatim izrežite i one ostale delove (udubljenja) u kojima jaja stoje. To će vam predstavljati ledene stene i male pingvine.

pingvini2

Pingvine napravite tako da pregrade od kartonskih kutija obojite crno-belo baš kao pingvine, nacrtate, oči i od kolaž papira napravite kljun i nožice.

Obojite koliko god želite pingvina.

Untitled-3

Na gornju stranu poklopca kutije od sladoleda zalepite komad kartona koji ste obojili plavom bojom, a rub neka bude beli tako da podseća na zamrznuto jezero ili more.

pingvini6

Delove kartonskih kutija koje ste namenili za ledene stene obojite u belu boju.

pingvini7

Na samom kraju ostalo vam je samo da na poklopac posložite stene i vašu pingvinsku porodicu i pustite decu da se igraju. Napravite i “Brod u boci od plutenih čepova”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar