Menu 

Želite uz minimalan napor oblikovati i zategnuti svoje telo? Izometrijske vežbe su pravo rešenje za vas, a mi vam donosimo četiri osnovne vežbe koje će vam aktivirati sve grupe mišića.

Uz ove četiri vežbe koje ćete izvoditi tri puta nedeljno, ne više od 10 minuta rezultate ćete primetiti već nakon mesec dana. Ukoliko želie još više poboljšati rezultate dodajte i 20 minuta kardio vežbi u svaki trening.

Trbušnjaci

Lezite na leđa, savijte noge u kolenima i stavite stopla na podlogu, a dlanove položite na bedra. Nakon toga prvo podignite glavu, zatim podignite noge da vam potkolenice i nadkolenice budu pod uglom od 90 stepeni. Dlanovima lagano pritiskajte bedra. Zdržite se u tom položaju 20 sekundi. Ponovite tri puta.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-hispanic-woman-doing-ab-crunches-fitness-girl-image40779057

Planking

Započnite sa standardnim položajem pravog štapa (planking). Podlaktice stavite na podlogu, održavajte težinu tela na podlakticama i prstima stopala, telo ne dodiruje podlogu, leđa i kičma su ravni. Nakon toga, dlan leve ruke stavite na podlogu i odgurnite se, zatim isto uradite sa desnom rukom tako da obe ruke budu ravne (kao kad radite sklekove), pa jednu po jednu ruku vratite u početni položaj. Ponovite 10 puta.

http://www.dreamstime.com/stock-image-woman-planking-working-out-isolated-black-background-image40908201

Penjanje uz konopac

Lezite na leđa, noge savijte u kolenima i stopala stavite na podlogu. Ruke stavite ispred sebe prema gore i radite pokrete rukama kao da se penjete uz nevidljivi konopac i lagano podižite glavu i ramena od podloge. Penjite se uz konopac dok brojite do 20. Ponovite tri puta.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-woman-planking-executes-side-plank-working-out-isolated-black-background-image40908198

Planking sa strane

Stanite u položaj visokog pravog štapa, što znači da se ne održavate na podlakticama već na dlanovima i nožnim prstima, ruke su ravne, leđa i kičma takođe, pogled usmeren prema podu. Zadržite se u početnom položaju 10 sekundi. Nakon toga rotirajte telo tako da jednu ruku odvojite od podloge i okrenete je u vis prema stropu, ostanite u tom položaju 10 sekundi pa ponovite sa drugom rukom. Napravite tri ponavljanja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar