Menu 

Deo tela koji posebno pati kod užurbanog načina života su sigurno leđa. Ili previše sedimo, ili previše stojimo ili hodamo u neudobnoj obući, a sve to ostavlja trag na zdravlje naših leđa. Mi vam otkrivamo neke jednostavne vežbe za leđa koje možete raditi kod kuće.

Most. Lezite na leđa, ruke postavite pored tela, a kolena savijte tako da vam pete budu blizu zadnjice. Nakon toga jednostavno podižite kukove što više možete. Zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi pa se spustite na pod. Napravite 10-12 ponavljanja.

Pas-ptica. Stanite na pod na sve četiri. Noge neka budu razmaknute u širinu kukova, a dlanovi čvrsto na zemlji u širini ramena. Leđa moraju biti ravna. Nakon toga prvo podižete levu nogu i desnu ruku da celo telo bude u ravni, vratite u početni položaj pa ponovite sa desnom nogom i levom rukom. Ponovite 10-12 puta.

5418883807_b0dbd625db_z

Izdržaj sa strane. Lezite na bok, na podu. Oslonite se na jednu podlakticu i podignite celo telo. Noge i leđa moraju biti ravni, a druga ruka uz telo. Ostanite tako 30 sekundi, promeniite stranu i ponovite.

Iskorak. Iako se klasifikuje kao vežba za noge, iskorak je sjajna vežba za jačanje leđa. Stanite uspravno, a ruke stavite na struk. Iskoračite jednom nogom napred tako da vam potkolenica i natkolenica budu pod uglom od 90 stepeni. Vratite se u početni položaj pa ponovite sa drugom nogom. Naizmenično ponavljajte vežbu 20 puta.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar