Menu 

Praznično vreme može biti veliko opterećenje za vaša leđa jer ćete sigurno više vremena provesti u kuhinji za šporetom, ali i na štiklama zbog raznih zabava koje ćete posećivati. Ukoliko imate problema sa leđima onda obavezo radite ove vežbe istezanja koje će vam pomoći da olakšate bolove.

Ako osećate bol u gornjem delu leđa, nakon što ste previše vremena proveli pogrbljeni u kuhinji, ova vežba je kao stvorena za vas. Spustite se na pod, na sve četiri, duboko udahnite, izvijte leđa i stomak spustite prema podu, dok glavu i zadnjicu podižete u vis. Nakon toga izdahnite spuštajte glavu prema dole, stomak uvlačite, a kičmu izvijajte prema gore tako da napravite luk – kao kod nakostriješene mačke.

Ukoliko pak imate problema sa donjim delom leđa, onda će vam blagi okret tela biti dovoljan. Lezite na pod, zatvorite oči i lagano dišite, savijte noge u kolenima i raširite ih u širinu kukova. Kolena spuštajte na levu stranu, a glavu okrenite na desnu i zadržite se u tom položaju dva minuta. Nakon toga okrenite kolena u desno, a glavu u levo i ponovno ostanite u tom položaju dva minuta.

122759432_901d64f514_o

Ako imate problema sa napetim ramenima i bolovima u vratu i rukama, evo šta treba da uradite.  Stanite ispred radne površine u kuhinji ili ispred trpezarijskog stola. Presavijte se u struku i prebacite ruke preko stola, neka vam glava padne između ruku i na taj način opustite vrat. Lagano dišite i u ovom položaju se zadržite jedan minut ili dok god vam je ugodno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar