Menu 

Već nekoliko puta smo pisali o tome na koje sve načine i u koje svrhe možete iskoristiti posudice za led, a sada smo pronašli njih još nekoliko koji će vam sigurno biti od koristi.

Neke od ovih ideja ćete, sigurni smo, isprobati već ovog leta.

Kremaste kocke od avokada. Uzmite dva zrela avokada i izgnječite ih u pire, dodajte 3 kašike slatkog kondenzovanog mleka ili neke mlečne kreme i sve sjedinite da dobijete lepu kremu. Sipajte je u posudice za led, zamrznite pa izvadite iz posudica i spermite u kesice za zamrzivač. Svaki put kad vam treba osveženje jednostavno umite jednu i rashladite se.

kocke

Ledena kafa. Ostatke kuvane kafe sipajte u posude za led i zamrznite. Ove kockice stavljajte u ledenu kafu umesto običnih da ne razvodne vaš napitak.

Ledene kockice od začinskog bilja. Sačuvajte svežinu origana, bosiljka, mente, belog luka i đumbira tako što ćete ih naseckati, samleti u belnderu sa malo biljnog ili maslinovog ulja i dobijenom smesom napuniti posude za led. Zamrznite ih i koristite u kremastim supama, sosevima… Mogu vam trajati celu zimu.

Voćne ledene kocke. Bobičasto voće (borovnice, maline, jagode, ribizle) stavite u posudice za led i zalijte sodom ili kiselom vodom pa zamrznite. Koristite kao dekoraciju za koktele na letnjim zabavama.

Kokckice od paradajz sosa. Ako vam je ostalo paradajz sosa u konzervi ili tetrapaku, jednostavno ga sipajte u posudice za led i zamrznite, a zatim čuvajte u kesama za zamrzivač. Na ovaj način neće se uhvatiti plesan i sos će uvek biti svež.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Marie Andree Leclerc

    Since i haven’t had my first Serbian language course and since I cannot use Google translater , please translate because that looks like a nice refreshing. treate!!!!

Napišite komentar