Menu 

Grčki jogurt sadrži zaista mnogo proteina, bogat je probioticima i ne sadrži šećer što ga automatski čini zdravom alternativom za neke namirnice koje često koristimo, a možda ne bi trebalo. Evo umesto kojih to namirnica možete koristiti upravo grčki jogurt.

Grčki jogurt je kod nas postao popularan u poslednjih nekoliko godina, nešto je skuplji od običnog, ali tekstura mu je toliko kremasta i ukus božanstven da ga jednostavno morate isprobati.

Majonez. Svi znamo da je majonez veoma ukusan dodataka, ali isto je toliko nezdrav i trebalo bi ga koristiti što manje. Majonez je veoma bogat mastima i kalorijama, a istraživanja su pokazala da je čak i light verzija majoneza za 11 puta kaloričnija od grčkog jogurta. Možda nećete moći koristiti grčki jogurt za sendviče, ali ga umesto majoneza koristite za razne umake i prelive za salate.

3048070242_305d588993_z

Sladoled/Zamrznuti jogurt. Opšte je poznato da je zamrznuti jogurt ustvari niskokalorična zamena za sladoled. Ako pripremate zamrznuti jogurt onda obavezno koristite grčki zbog svoje divne kremste teksture. Jednostavno pomešajte komadiće zamrznutog voća sa jogurtom i medom, stavite u blender i dobro izmiksajte i dobićete divnu ledenu i zdravu poslasticu.

Umesto kisele pavlake. Grčki jogurt je idealna zamena za kiselu pavlaku što zbog ukusa što zbog teksture jer su prilično slični. Velika je razlika u količini masti i kkalorija u čemu kisela pavlaka prednjači.

13926296241_90c16863e2_z

Kremasti umak za testeninu. Testenine koje se služe sa kremastim umacima su jako ukusne, ali su zato jako kalorične. Da biste dobili ekstra kremasti umak u testeninu možete dodati grčki jogurt i odgovarajuće začine.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar