Menu 

Roštilj nije rezervisan samo za meso i povrće, na roštilju možete napraviti i pizzu, a LifePress magazin vam donosi recept.

Zašto bi neko pekao pizzu na roštilju, zapitaćete se. Ali, razmislite… Ko bi palio rernu kad je napolju pakleno vruće, s druge strane, miris roštilja daće ovom klasiku među jelima poseban šmek, a pored toga veoma je jednostavno. Na kraju krajeva, sa ovim receptom vaše roštiljske zabave uvek će biti malo drugačije i inovativnije od ostalih, a to je uvek dobro.

Ako ste se prepali da će testo da procuri kroz rešetke, krivo mislite. Dobićete divnu hrskavu koricu, koju ćete prvo ispeći pa tek onda staviti nadev, ali, krenimo mi na recept.

Pretpostavljamo da svi imate svoj recept za pravljenje testa za pizzu, ako ne, potrebno vam je :

pizza sa roštilja

By: spazzgirl555

1 ½ šolja tople vode

Kesica suvog kvasca

3 ½ šolje brašna

2 kašike maslinovog ulja

2 kašičice soli

Kašičica šećera

U mlaku vodu stavite kvasac i šećer, pa ostavite da nadođe. Za to vreme u posebnoj posudi pomešajte brašno i so. Kad je kvasac nadošao dodajte ga u brašno, zatim dodajte ulje i mesite dok ne dobijete glatko testo. Oblikujte lopticu, stavite je u posudu, pokrijte krpom i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi.

Pre nego razvaljate testo, blizu roštilja pripremite sve potrebno za nadev i namastite roštilj sa nekoliko kapi maslinovog ulja.

 

Testo razvaljate na željenu debljinu i uz pomoć tanke tacne ili pleha prebacite ga na dobro zagrejan roštilj. Neka se peče nekoliko minuta samo dok se ne uhvati korica i testo se počne dizati. Nakon toga testo sklonite na pleh i poslažite nadev po želji (sos, mocarela, pršut, bosiljak). Nemojte preterivati sa količinom nadeva, jer će pizza biti gnjecava.

Vratite pizzu još nekoliko minuta na roštilj, dok se sir ne rastopi i to je to. Vaša pizza sa roštilja je spremna za posluživanje. Probajte i naše “Pizza ružice”.

Sutra vam dajemo savete za savršenu piletinu sa roštilja.

Recept
Ime Recepta
Roštiljajte sa nama: Pizza sa roštilja
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 16 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar