Menu 

Mi smatramo da je jedan od najboljih poklona koje možete pokloniti voljenoj osobi za Valentinovo, romantična večera. Evo nekoliko predloga za sjajan meni.

Priprema večere iziskuje trud, pomno planiranje i voljenoj osobi ćete time jasno staviti do znanja da vam je stalo i da je volite. I zato umesto večere u precenjenim restoranima napravite poseban ugođaj u vašem domu i bacite se na kuvanje.

Predjelo

kamenice

Uz Dan zaljubljenih često se vezuju školjke i to posebno kamenice koje važe za jedan od najsnažnijih prirodnih afrodizijaka. Ako možete pronaći sveže kamenice poslužite ih kao predjelo sa malo limunovog soka. Ako niste ljubitelji morskih plodova kao predjelo poslužite smokve umotane u pršut, a kao uvod u večeru mogu poslužiti i „Slani tartufi sa kozijim sirom“.

Toplo predjelo

Ako želite nešto toplo da vam zagreje želudac pre glavnog jela, krem i obične supe su sjajan izbor. Nećete pogrešiti ako poslužite popularnu francusku supu od luka – „Skromna supa bogatog ukusa“ ili nešto kremastije poput „Lagana kremasta supa od mrkve“.

meso

Glavno jelo

Ako je vaša ljubav zaljubljenik u meso i ne može zamisliti pravi obrok bez mesnog pečenja onda naučite kako da „Napravite savršeno mesno pečenje“ ili pripremite „Svinjske krmenadle sa crvenim vinom i belim lukom“, a odličan izbor biće i „Jagnjetina u lisnatom testu“. Za ljubitelje laganije hrane naša preporuka su „Kaneloni sa spanaćem i gljivama“ , „Dinstana piletina za prste polizati“ i “Pletenica sa piletinom i brokolijem” sa kojima sigurno nećete pogrešiti“.

tiramisu

Desert

Pored čokolade i jagoda koje su nezaobilazne u ovakvim prilikama priremite nešto lagano i kremasto kao što je „Tiramisu za čas posla“ ili „Najjednostavnija pana kota od kafe“. Pored ovih kremastih tu su i deserti kao stvoreni baš za Dan zaljubljenih „Srca od rižinih pahuljica“ i „Zaljubljeni kapkejksi“.

Ne zaboravite odabarti dobro vino, šampanjac, romantičnu muziku i naravno sveće i vaša romantična večera može da počne.

Želimo vam divno proveden Dan zaljubljenih.

Sviđa nam se
Autor
Romantična večera za Dan zaljubljenih - naši predlozi
Datum
Ime
Predlozi za romantičnu večeru
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar