Menu 

Ruke su vam grube, suhe i podložni ste ranicama, opekotinama? Za to je najbolja prirodna krema. Napravite sami- lako je!

Ulje čajevca je tu prva pomoć, naravno, ali u kombinaciji sa drugim sastojcima dobijate „moćnog rendžera“ za izranjavane ruke. Odvažite se i kremu napravite sami!

Od davnina su sa njim negovali kožu i vidali rane. Kuhali su listove čajevca i pravili čaj, sa kojim su lečili posekotine, rane i infekcije kože. (Saznajte više o ulju čajevca, ali i o drugim biljkama koje bi trebali imati u kući).

Napravite sami: čajevac krema

Kremu za ruke od ulja čajevca možete jednostavno da napravite sami. Gotova je za 20 minuta i trebaju vam samo 4 sastojka: 2 kašike čistog pčelinjeg voska, 4 kašike maslinovog ulja, 1 kašika lanolina (prirodna mast životinjskog porekla, koja se dobija iz vune ovaca) i 10 kapi ulja čajevca.

Zagrejte pčelinji vosak, maslinovo ulje i lanolin na pari. Kada se smesa otopi, dodajte ulje čajevca i promešajte.napravite sami

Mešavinu sipate u male staklenke ili limene kutijice. Ostavite da se stegne i možete ga koristiti. Ukoliko sam vam ruke posebno suhe, možete dodati i više maslinovog ulja. Umasirajte kremicu na ruke jednom u toku dana i naveče pred spavanje. Ranice će lagano nestajati, a vaše će ruke biti mekane i negovane. Više neće biti neugodnih bolova. Možete je koristiti i za brže zacelivanje mačijih ogrebotina. (One inače sporije zarastaju u odnosu na druge ogrebotine i ranice).

Pokušajte da napravite i kremu za predeo oko očiju.

Pročitajte i kako da napravite sami prirodne meleme od lekovitog bilja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar