Menu 

Dame u evropi i Južnoj Americi su podlegle novom trendu kad je u pitanju čuvanje mledolikog izgleda, a u pitanju je limfna drenaža, lagana masaža kojom se bore protiv celulita, zadržavanja vode kao i protiv štetnih bakterija. Šta mislite da li je zaista toliko delotvorna?

Žene u Francuskoj tvrde da se samo uz pomoć limfne drenaže bore protivcelulita, a Brazilke njome poboljšavaju cirkulaciju i smanjuju zdražavanje vode u organizmu i to sve bez skalpela i igala. Limfna drenaža je novi hit među kozmetičkim tretmanima.

Limfna drenaža je dobro čuvana tajna kojom žene dugo vremena čuvaju svoj mladoliki izgled i lepotu, a koja je u poslednje vreme postala veoma popularna među ženama širom sveta kao sredstvo potpune detoksikacije organizma.

http://www.dreamstime.com/stock-images-woman-receiving-professional-massage-lymphatic-drainage-various-techniques-demonstration-therapeutic-body-leg-foot-image35590504

Da li je limfna drenaža delotvorna?

Iako je u Evropi i Južnoj Americi ova vrsta masaže postala kozmetički tretman u Severnoj Americi ona se još uvek koristi kao medicinski tretman kod ljudi koji su preboleli rak koji im pomaže da u  normalu vrate rad limfnih žlezda.

Limfni sistem se obično opisuje kao ljudski sistem za drenažu koji filtrira i izbacuje sve štetne materije koje nakupljamo u našem organizmu, a koje obično izazivaju mnoge bolesti i infekcije.

Limfna drenaža je lagana masaža koja podstiče pravilan protok kroz limfne čvorove pomoću serije specifičnih poteza duž celog limfnog sistema što dovodi do smanjenja otoka i manjka štetnih bakterija. Sa masažom se obično započinje u predelu vrata gde se nalazi najveći broj limfnih žlezda, a zatim se tretiraju pazusi, grudi, stomak, prepone i leđa – sva mesta na telu gde se nalaze limfne žlezde.

Tretmani koji obično koštaju 100 dolara, traju oko pola sata i žene im se obično podvrgavaju dva puta nedeljno za najbolji efekat.

Pored toga što utiče na lepotu i izgled ova masaža je veoma ugodna i zaista će vas opustiti.

Reč stručnjaka

Stručnjaci tvrde da ova masaža zaista može pomoći kad je u pitanju balans tečnosti u organizmu i jačanje imuniteta, ali kad je u pitanju poboljšanje cirkulacije, zadržavanje tečnosti, detoksikacija i sve one stavke koje obećavaju bolji izgled kože veoma su sumnjičavi. Oni čak tvrde da je verovatno reč o autosugestiji i placebo efektu kad su u pitanju sve one žene koje smatraju da su se pomoću limfne drenaže rešile celulita.

Jedno je sigurno, kozmetička industrija je ponovo našla način da ženama uzme novac, ali dobra strana je što ovoga puta ne postoji mogućnost neželjenih posledica.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar