Menu 

Napravite sami opuštajuće soli za kupanje sa lekovitim biljem za najzdravije kupke. Donosimo tri recepta.

Za kupku vam je dovoljna čak sama morska so, jer je bogata mnoštvom minerala, posebno magnezijuma, koji je vrlo važan kada se radi o lepoti i zdravlju. Sa njom pospešujete izlučivanje štetnih tvari iz organizma, kao i suvišne vode iz kože, a ona postaje jača, čvršća, glatka, zdravija. Kupke sa morskom solju posebno su pogodne za one koji imaju celulit –u toploj vodi otopite kilogram morske soli i lezite u kadi 20 minuta. (Ponavljajte 3 puta sedmično, mesec dana i rezultati bi trebali biti vidljivi).

Pored toga što ima anticelulitni, morska so ima i anti-aging (protiv starenja) učinak; blagotvorno deluje na upalne procese, perutanje i nečistu kožu. Kada ih udružite sa biljkama, mirisnim i zdravim, učinak je pobednički.

Donosimo vam recepte, koje smo pronašli na blogu LiveinArt.

Ruzmarin i narandža

soli za kupanjeZa ovu so za kupanje treba vam: 2 šolje (250 ml) gorke soli, 1 šolja morske soli, 1/2 šolje sode bikarbone, 2 kašike sušene kore narandže, 2 kašike sušenog ruzmarina i 10-20 kapi eteričnog ulja ruzmarina (nije obavezno). Prvo izmešajte soli i sodu bikarbonu, pa smesi dodajte eterična ulja i bilje. Sve izmešajte i čuvajte u teglicama.

soli za kupanjeLavanda i limun

Pripremite: 2 šolje gorke soli, 1 šolju morske soli, 1/2 šolje sode bikarbone, 2 kašike suve korice limuna, 2 kašike sušene lavande i 10-20 kapi eteričnog ulja lavande. Sastojke mešate na isti način kao u prvom receptu i čuvate u teglici.

soli za kupanjeLavanda i ruža

Sastojci: 2 šolje gorke soli, 1 šolja morske soli, 1/2 šolje sode bikarbone, 2 kašike sušenih cvetova lavande, 2 kašike suvih latica ruže i 10-20 kapi eteričnog ulja lavande. Sve pripremate i čuvate kao u dva prethodna recepta.

Pročitajte i tekst Rashladna letnja kupka.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar