Menu 

Mnoge domaćice se slažu da ništa kupatilo ne može učiniti ružnim kao prljave pločice. Ipak, očistiti pločice ne mora biti tako mučna stvar.

Najviše prljavštine i plesni se hvata između pločica, a tu je i sapunica, kamenac i drugi “drugari” prljavih pločica.

očistiti pločice“Zeleni” način

Ako ne želite da se borite uz pomoć teške hemije razblažite u vodi sirće, limunov sok i sodu bikarbonu. Sa tom tečnošću, uz pomoć abrazivne spužvice očistite pločice. Možete i prvo dobro utrljati između pločica i na same pločice pastu napravljenu od sode bikarbone i vode, pa sve politi sirćetom.

Hidrogen peroksid

On je sigurniji od izbeljivača i sredstava sa amonijakom. Napunite sprej bocu sa hidrogen peroksidom i vodom u odnosu 1:1, našpricajte pločice, i lagano izribajte (obavezno koristite rukavice).

Četkica

U krajnjem slučaju možete upotrebiti električnu četkicu za zube, posebno za mesta koja su teško dostupna. Možete koristi uz to i neka blaža sredstva za čišćenje.

Para

Iako je dobro često provetravati kupatilo paru možete iskoristi da radi za vas. Našpricajte sredstvom za čišćenje pločica i uključite vruću vodu da teče u kadu dok se ne stvori para u kupatilu. Isključite vodu, zatvorite vrata i prozore i ostavite da para deluje 20 minuta. Nakon toga provetrite i očistite prljavštinu čistom krpom.

očistiti pločice

Izbeljivač

Iako je odličan u čišćenju (i možete ga mešati sa sodom bikarbonom), mada obavezno, ako ga koristite, pokrijte nos i usta, koristite rukavice i držite prozore u kupatilu otvorenim.

Pročitajte i Najefikasniji način da uklonite “tešku” prljavštinu sa kade i tuš kabine.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Marijana Horvatic

    ma nema pucanja plocica vec duze vreme koristim priblizan nacin pranja, ja stavim feri sodu i limuntus sve spere naravno mora se redovno odrzavati

  2. Ljiljana Jokovic

    Oprez! Može doći do pucanja pločica! Odmah, nakon ispiranja, obrisati suvom krpom, a fuge se mogu ponekad i okrečiti koristeći tanku četkicu i vlažan sunđer kojim se briše kreč koji neizbežno curi u mlazevima. Iscrtavati horizontalno, sačekati da se osuši pa zatim vertikalno da ne bi došlo do pucanja pločica.

Napišite komentar

Saznajte

Pogledajte čoveka koji je toliko fokusiran na davanje intervjua da je odignorisao saobraćajnu nesreću koja se desila iza njegovih leđa Piši! Širi dalje!