Menu 

Niste neki ljubitelj čišćenja i pospremanja kuće? Uz naše savete kuća će vam zablistati veoma brzo,
bez da se oznojite.

Održavanje kuće čistom ne bi trebalo da iziskuje neki preterano naporan rad posebno ako to radite redovno. Mi imamo nekoliko saveta pomoću kojih ćete očisttiti kuću u rekordnom roku.

Zabranite nošenje obuće. Pravilo broj jedan u svačijem domu trebalo bi biti izuvanje na ulaznim vratima. Na taj način puno manje prljavštine će se unositi u kuću i odražavanje će samim tim biti lakše.

http://www.dreamstime.com/stock-images-young-woman-dusting-bookcase-beautiful-vertical-image40981254

Napravite višenamensko sredstvo za čišćenje. Da ne biste kupovali tri različita sredstva za tri različite prostorije pokušajte sami napraviti sredstvo za čišćenje koje ćete moći koristiti u celom stanu i tako ušetedeti vreme. Jednostavno pomešajte sodu bikarbonu, limunov sok i sirće i dobili ste sredstvo kojim ćete čistiti tragove sapuna u kupatilu i radne površine u kuhinji.

Brisanje prašine. Za veoma efektno brisanje prašine kupite elektrostatičke krpe koje prašinu skupljaju poput megneta umesto da je raznose po celoj kući. Za još jeftiniju opciju izvadite stari čaršaf iz mašine za sušenje veša i njime obrišite prašinu. Ne zaboravite obrisati i sijalice jer će tako duže trajati.

Uvek napravite krevet. Neka vam bude navika da svako jutro nakon što ustanete poravnate i zategnete prekrivač na krevetu, tako će soba uvek izgledati uredno čak i ako na stolici ima prljavih komada odeće.

Čistite dok se tuširate. Dok pod tušem čekate da maska ili regenerator za kosu počnu delovati vi izribajte tuš, česmu i kadu, a možete upotrebiti tečni sapun ii šampon koji sprečavaju nastanak novih mrlja od vode.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-cleaning-inside-microwave-oven-image28114442

Ne ribajte, ostavite da upije. Ako nešto možete namočiti, nema potrebe da se patite sa ribanjem. Ako vam se u frižideru nešto prolilo i napravila se tvrdokorna mrlja umestio da ribate jednostavno umočite kuhinjski ubrus u mešavinu 2 kašike sode bikarbone i 4 šolje kipuće vode, stavite ubrus preko mrlje u frižideru i zatvorite vrata na 20 minuta nakon toga samo obrišete mrlju. Mikrotalasnu rernu ćete lako očistiti ako u posudu savodom stavite nekoliko kriški limuna i zagrejavate otprilike pet minuta, nakon toga ćete sve prljavštine unutra mikrotalasne moći jednostavno obrisati.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar