Menu 

Ma koliko zagovarali zdrav život i prirodna sredstva za čišćenje, većina ljudi kad je reč o kupatilu ne odustaje od teških hemikalija. Jer, budimo realni kupatila su veoma prljava mesta. Care2 sajt ipak donosi rešenje.

 

O štetnosti sredstava za čišćenje smo pisali u više navrata i za vas tražili prirodne i zdrave alternative. Ipak, kad je reč o kupatilu retko ko se odlučuje na „uradi sam“ sredstva za čišćenje, jer se svi plašimo bakterija i virusa iz fekalija, plesni, vlage… Koristeći hemijska sredstva za čišćenje, vazduh u svom domu zagađujemo organskim jedinjenjima koja isparavaju, a čija je koncentracija 3-5 puta veća u vašem domu nego napolju. I to sve zbog sredstava za čišćenje koje koristimo.

Šta mislite, jesu li ovi podaci dovoljno dobar razlog da pređete na prirodna sredstva za čišćenje? Saznajte i „Kako da napravite dezinfekcijske maramice“.

Evo i nekoliko „uradi sam“ predloga za veoma delotvorna, a pored toga „eco friendly“ sredstva za čišćenje.

Čišćenje toaleta možete obavljati samo sa  sirćetom i tečnim kastilja sapunom. U WC šolju uspite sirće, našpricajte ispod rubova šolje kastilja sapun, dobro izribajte sa četkom i isperite. Ako želite dodajte malo eteričnih osvežavajućih ulja za ugodan miris.

maca

Čišćenje ogledala – Verovali ili ne, ogledala ćete najbolje očistiti tako što ćete ih pošpricati običnom vodom i obrisati novinskim papirom. Za malo više prljava ogledala u prskalicu sa vodom dodajte par kapi deterdženta za suđe.
Čišćenje pločica je poprilično teško bez hemikalija zbog plesni koja se nakupi na fugama, ali ipak pokušajte sa magičnom sodom bikarbonom. Rastvorite sodu u vodi i uz pomoć malo tvrđe četkice izribajte pločice.
Kadu ćete najbolje očistiti tako da je poprskate sa belim sirćetom, a zatim izribate sodom bikarbonom i posle isperete vodom.

Saznajte i koji je “Najefikasniji način da uklonite tešku prljavštinu sa kade i tuš kabine”. Hoćete li probati?

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. danijela

    slazem se da je higijena uhinja i upataila vrlo vazna, zato ja kupujem nemacka hemijska sredstva za ciscenje. Mana: dosta su poskupeli ovih dana….

  2. ciscenje kuce

    Kupatilo i kuhinja su mesta o kojima najvise treba voditi racuna, kada je higijena u pitanju. Za ciscenje u kuci moze da se pribegne i alternativnim, prirodnim sredstvima. Ipak, kada je u pitanju ciscenje toaleta u poslovnim prostorima, gde je velika fluktuacija zaposlenih, treba se drzati proverenih sredstava za ciscenje i dezinfekciju.

Napišite komentar