Menu 

Bliži se radosni praznik Vaskrs. Ako ih već nemate spremne napravite ove eko vaskršnje korpice. Deca će ih obožavati, a biće i dvan ukras u vašem domu, na prazničnom stolu.

Uključite decu u izradu korpica i naučite ih važnosti recikliranja. A uz to korpice baš divno ozgledaju, zar ne? Za vas smo pronašli dva tutorijala kako da ih napravite na blogovima Sassydealz i Catchmyparty.

Obojene korpice

vaskrsnje korpice flase 5

Za ove vaskršnje korpice trebaće vam: plastična flaša, boja, četkica, ukrasna traka, vaskršnja veštačka trava, makaze i čupava žica.

vaskrsnje korpice flase 6

Odrežite dno flaše – to će biti osnova vaše korpice. Ofarbajte dno flaše akrilnom bojom i ostavite da se osuši. Zalepite komad čupave žice na flašu (iznutra) da biste dobili ručkicu. Ubacite veštačku travu i ofarbana i čokoladna jaja i korpca je spremna.

Korpica sa samolepljivom trakom

Da biste napravili ovu korpicu potrebne su vam samo dve stvari: flaša i ukrasna samolepljiva traka.

Flašu izrežite kao i u prethodnom tutorijalu (odvojite samo dno). Možete koristiti manje flaše ili veće plastične posude. Obložite ih samolepljivom trakom – zalepite ravnomerno bez kvržica.

Sastavljajući i lepeći trakice jednu preko druge napravite ručkicu. Kada ste dobili ručkicu željene dužine namestite je sa strana na flaši, pa omotajte sa još samolepljive trake da sve dobro pričvrstite. (Zatražite pomoć prijatelja – za ovo je obično potrebno dvoje ljudi).

Ubacite u korpicu veštačku travu i čokoladna jaja i dobili ste fenomenalan ukras za Vaskrs i odličnu korpicu za decu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Anksioznost je veoma česta pojava među populacijom. Svakodnevni stres i preterana briga su ono što neizbežno vode do anksioznosti. Mi vam savetujemo kako da se oslobodite anksioznosti jednom za svagda. Piši! Širi dalje!