Menu 

Niste baš vični u izradi pravog Snješka, nema dovoljno snijega ili ne volite hladnoću? Onda će vas oduševiti ovaj ukrasni Snješko Bijelić.

Meri sa bloga Sweetlittlebluebird nam je pokazala kako se to radi i ponudila mnoštvo novih ideja. Možete ga okačiti na vrata u kući ili vani na ulazna, nasloniti na brdo snijega u dvorištu ili ga izložiti na ulazu u dvorište na posebnom stalku. Ideja je mnogo, a način izrade sasvim jednostavan. Što je najzanimljivije odjeću mu možete mijenjati, tako da će ovaj Snješko Bijelić postati pravi zimski član porodice, a neće se istopiti kada dođe proljeće.

Snješko Bijelić

Potrebni su vam zeleni vijenci (“grane” stare jelke), malo žice, dvije grančice, šalovi i kapice. Od grana jelke napravite vijence u tri veličine, prečnika – od 50 cm, od 60 cm i od 75 cm. Povežite ih komadićima žice. Pričvrstite grančice da bi vaš Snješko imao ruke (poslužite se žicom ili ljepilom).

Dodajte mu još šal i kapu i spreman je za “izložbu”. Okačiti ga možete i uz pomoć crvene ukrasne vrpce.

I šta kažete? Zar nije jednostavno? Pogledajte i kako se pravi .

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Da li ste svakodnevno umorni bez pravog razloga, da li vam težina varira i gubite kosu? Jeste li možda anksiozni i znojite se više nego obično? Možda je uzrok svih vaših...