Menu 

Svake godine negdje baš u ovo vrijeme,ponese me miris mora lavande koji se širi vrtom.Šarm ljetnog dana,sunca koje joj nježno miluje zrele cvjetove,poziva na maštanje,..polja Provanse,obojani ljubičasti dan, trenutak sakupljen u nekoliko snopova pobrane lavande.

 

ljavander

Nekoliko robusnih grmova lavande izviruje iz zakutaka vrta,škare su mi u rukama,a misli negdje daleko.Berem ju i slažem ubrane cvjetove na hrpu,razmišljajući o onih 2000 tisuće godina u nazad koliko je ljudi cijene,beru,vole,žive od nje i s njom.Njene opojne čari mirisa govore same za sebe,lavanda se živi svim čulima.

I dok polako prebirem po ubranim cvjetovima želeći ih složiti i spremiti,poželim osvježenje,listajući  “Moj lijepi vrt “nailazim na ovaj interesantan recept za limunadu sa lavandom,savršeno osvježenje za ovaj trenutak!

ljimunad

LIMUNADA SA LAVANDOM

Za 2 litre limunade:

0,25 l negazirane vode,150 g šećera,sok jednog limuna,4 žlice cvjetova lavande,1,75 l hladne mineralne vode

Zagrijati negaziranu vodu sa šećerom,maknuti sa štednjaka dodati limunov sok i cvjetove lavande,te pustiti da se ohladi.

Sirup procijediti i staviti u hladnjak do konzumacije,sirup razrijediti ohlađenom mineralnom vodom, i služiti sa dosta limuna.

lavandasol

Nekada su neki trenuci mali ali posebni,berba lavanda je upravo takav jedan,gotovo u trenu san o lavandi sanjam otvorenih očiju, upijajući svu njezinu ljepotu..sunce je visoko, a ljeto je širom otvorilo svoja vrata  iza kojih je zamirisala lavanda…lavanda za uživanje svim čulima.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar