Menu 

Gotovo svaki dijetalni doručak podrazumeva zdrav i redovan doručak, a nekoliko dodatnih navika će dodatno poboljšati vaš gubitak kilograma.

Ako ste jutarnji tip i ujutro ste puni elana onda bi bilo najbolje da neke navike i rituale za bolje i uspešnije mršavljenje prebacite upravo na taj deo dana. Jutro je sjajno za ovekve rituale jer smo uveče obično iscrpljeni od posla i ostalih porodičnih i društvenih obaveza.

Pripremite flašu sa vodom. Jedan od najboljih načina da tokom dana unesete više vode jeste da ujutro pripremite flašicu sa vodom i da je baš uvek nosite u torbi. Isto tako bilo bi poželjno da pre nego izađete iz kuće popijete 2-3 čaše za sjajan početak dana.

17512875042_70feda5793_z

Odradite trening snage. Jutro je sigurno najbolje doba dana za vežbanje jer u to vreme vam verovatno ništa neće odvraćati pažnju. Treninzi snage podstiču bolji rad metabolizma i daće vam dovoljno energije za ceo dan. Uzmite utege i odradite brzinski trening za noge, ruke, leđa… Neće vam biti potrebni više od 20 minuta.

Pojedite doručak bogat vlaknima. Kao što sigurno znate vlakna će vam obezbediti energiju za ceo dan i zato neka se vaš doručak sastoji od namirnica koje su bogate vlaknima kao što su kinoa, tofu ili sveže povrće. Jedno istraživanje je pokazalo da ljudi koji pojedu najmanje 35 grama proteina za doručak imaju prilično stabilan nivo glukoze, a to je odlično za kontrolisanje obroka tokom dana, samim tim i držanje kilograma pod kontrolom.

Pakujte užinu. Jedan od glavnih razloga zbog kojih se debljamo je nazdrava užina koju jedemo na poslu. Potrudite se da svakoga jutra sebi spakujete neku zdravu užinu koju ćete poneti sa sobom na posao.

245128911_5ffa65fee8_z

Pročešljajte svoje ciljeve kad je u pitanju dijeta. Većina nas nakon nekog vremena držanja dijete ili odlazaku teretanu zaboravlja na krajnje zacrtan cilj. Povremeno se podsetite koja je to vaša ciljana kilaža, proverite dokle ste došli i koliko vam je još preostalo.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar