Menu 

Da li vam je neugodno da se bakćete sa tegovima u teretani? Srećom, postoji još mnoštvo drugih načina kako da ojačate muskulaturu. Pogledajte ove jednostavne vežbe koje možete raditi kod kuće ili u pokretu.

Osim benefita za tonus vašeg tela, vežbe izdržljivosti će vam pomoći da regulišete krvni pritisak i smanjite rizik od dijabetesa. Vežbe snage vam mogu trenutno popraviti raspoloženje i pomoću u borbi protiv depresije, jednako dobro kao brzo hodanje ili džogiranje.

1. Zatežite listove dok telefonirate

vežbeizvor: http://wallpapersus.com

Tokom telefoniranja, ustanite, propnite se na prste, slobodnom rukom se uhvatite za ivicu stola (zbog ravnoteže). Stojte na vrhovima prstiju nekoliko trenutaka, zategnite mišiće zadnjice (gluteus) i stomaka, a zatim se spustite. Ponavljajte ovu vežbu u serijama.

2. Vežbajte za vreme reklama

vežbeizvor: http://www.soccertrainingsolutions.com

 Dok gledate TV, stanite leđima uza zid, savijte kolena i spuštajte se lagano, dok vam ona ne budu pod uglom od 90 stepeni (pazite da vam članci budu u istoj ravni sa kolenima). Pokušajte ostati u tom položaju za vreme trajanja reklama, a onda se podignite.

3. Vežbajte sa torbom

vežbeizvor: http://blog.tradetang.com

 Umesto da torbu odmah odložite po dolasku s posla, podignite je nekoliko puta. Držeći torbu, savijte desnu ruku ka levom ramenu, a potom je ispružite. Ovu vežbu ponavljajte 10 min sa svake strane.

4.  Penjite se po dve stepenice

vežbeizvor: http://www.mooshema.com

 Svaki put kada se penjete uz stepenice, preskočite jednu i stanite na onu iznad. Time ćete angažovati više snage i energije za penjanje, a samim tim i ojačati mišiće zadnjice i poboljšati tonus leđa. Budite sigurni da ste blago nagnuti napred i da se uvek oslanjate na pete.

5. Ispravite se dok stojite

vežbeizvor: http://www.bodyandsoul.com

Dok čekate u redu ili stojite za šporetom u kuhinji, uvek stojte sa pravilno raspoređenom težinom – uvucite stomak i zategnite zadnjicu, a ramena povucite prema nazad. Ostanite u ovoj pozi 20 sekundi, opustite se, a zatim sve ponovite.

6. Vežbajte za kuhinjskim pultom

vežbeizvor: http://www.femalefirst.co.uk

 Probajte sa 10-15 „sklekova“ dok kuhate. Odmaknite se od pulta i oslonite se na njega sa ispruženim rukama na ivici. Prebacite težinu tela na ruke dok se primičete pultu (kao da radite sklekove). Ovu vežbu radite polako, postepeno povećavajući broj „sklekova“ dok vam mišići ne ojačaju.

7. Flamingo vežba

vežbe

izvor: http://www.womansday.com

Za sledeća dva poteza koristite sopstven težinu da se istegnete i ojačate mišiće. Radite je barem tri puta nedeljno.

a) stanite sa razmaknutim nogama (u širini ramena). Podignite desnu nogu (savijenu u kolenu) uvis, održavajući ravnotežu stojeći na levoj nozi. Ispružite levu ruku u visini glave, a desnom se uhvatite za desnu nogu.

b) Nežno povucite desnu nogu i članak napred. Idite tako daleko koliko možete zadržati ravnotežu, a zatim se vratite u prvobitni položaj. Spustite nogu i ponovite vežbu sa levom stranom tela. Ponovite ciklus 5 puta.

8.  Gusenica

vežbeizvor: http://www.womansday.com

 a) Stanite uspravno i ramena povucite ka dole. Savijte se u kukovima, pružajući ruke ka podu i trudeći se da vam noge ostanu ispravljene koliko je god to moguće.

b) Hodajte tako sa pruženim rukama nekoliko koraka. Zatim hodajte sa nogama prema rukama, držeći kolena zategnuta. Pritisnite pete na pod i hodajte na rukama ponovo napred. Radite ovo 10 puta.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar