Menu 

Vežbajući uz hulahop mršavite, zabavljate se, oblikujete telo i bežite od dosadne rutine. Isprobajte ove vežbe i nećete se pokajati. Donosimo i video.

Za ovu vežbu vam ne treba ništa osim hulahopa i dobre volje. Poželjno je da pustite neku muziku koja vas pokreće. Kada savladate osnovu, vežbe su više nego jednostavne, a možete ih raditi i sa prijateljicama.

Početnički pokreti

Osnovno što trebate da uradite je da se prisetite detinjstva. Setite se kako ste nekada okretali hulahop. Stavite ga oko struka, desnu nogu malo izbacite napred i vrtite kukovima. Što više i bolje budete okretali hulahop, to ćete i više kalorija sagoreti.

Nove vežbe

Naravno, nećete ostati na vežbi iz detinjstva. Vreme je da malo razdrmate telo. Biće vam malo teže da se naviknete da vrtite hulahop kolut na kukovima, ali kada uspete, bićete ponosni. Najbolje je da imate neke hlačice malo nižeg struka da vam obruč ne bi ponovo skočio oko struka. Pokušajte ga vrtiti oko kukova što duže možete.

Noge i ruke

Stanite sa jednom nogom podignutom pod uglom od 90 stepeni. Obruč stavite oko bedra podignute noge i vrtite ga što duže možete. Zamenite noge i ponovite vežbu. Ako teže balansirate, vežbu možete obaviti u ležećem položaju. Lezite na leđa, podignite jednu nogu i sa njom vrtite obruč. Pokušajte i sa drugom nogom.

I ruke možete ojačati hulahop obručem. Stanite ravno, ispravite leđa i ispružite ruku. Stavite na nju obruč i vrtite u krug. Ponovite i sa drugom rukom.

Eksperimentisanje

Isprobavajte sve neobične kombinacije. Kada savladate okretanje obruča oko struka i kukova pokušavajte da radite neke stvari istovremeno. Vrtite obruč i pokušajte istovremeno da se spustite u čučanj i podignete ili hodajte lagano i istovremeno vrtite obruč.

Da li vam se dopada ova ideja? Kako još da vežbate sa hulahopom pogledajte u videu:

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar