Menu 

Ako kod kuće imate zasađenu mentu onda nemate ni jedan razlog da kupujete ekstrakt od mente jer ga na više nego jednostavan način možete napraviti sami.

Izradom ovog ekstrakta sačuvaćete divnu aromu mente tokom cele zime kad u saksiji ne ostane ni jedan sveži listić. Recept i način pripreme pronašli smo na Wholenaturallife blogu i još jednom napominjemo da je više nego jednostavno.

Priprema

Sve što treba da uradite jeste da naberete što više svežih listova mente ( sa stabljikama ili bez). Listiće stavite u cedilo, operite ih pod mlazom hladne vode pa ih rukama iscedite tako da otpuste što više arome.

Oprane listiće stavite u teglicu i zalijte vodkom. Vodite se merom da stavite dva puta više vodke nego listova mente. Što znači ako ste imali šolju mente, zalijte ih sa dve šolje vodke. Veoma je važno da svi listovi budu potpljeni u alkohol.

ekstrakt2

Teglicu dobro zatvorite i ostavite da stoji mesec dana na tamnom i hladnom mestu. Nakon mesec dana proverite da li ekstrakt ima dovoljno jaku aromu, ako niste zadovoljni ostavite da stoji još neko vreme.

Ekstrakt procedite i koristite baš kao i bilo koji drugi koji kupite u prodavnici.

Recept
Ime Recepta
Domaći ekstrakt od mente
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 37 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar