Menu 

Aloe vera je dobra za kožu i za celi organizam, ali pomešana sa pravim sastojcima može učiniti i vašu kosu savršenom. Pišemo kako da napravite aloe vera šampon.

Ovaj šampon prodire duboko u pore temena i revitalizuje kosu od korena do vrhova. Prirodne amino kiseline biljke odlično čiste kosu i “podižu” prljavštinu, koju posle samo saparete vodom. Uz to, kosa će biti sjajna i meka na dodir, jer aloe vera deluje i kao balzam. Važi za jedan od najboljih prirodnih preparata za revitalizaciju oštećene kose, a redovnom upotrebom možete se rešiti i peruti.

Istina je da mnogi brendovi nude ove šampone, ali nisu svi sigurni, a ponekad ni cene nisu tako pristupačne, posebno ako se radi o šamponima sa većim udelom aloe vere, što vama svakako treba.

Ove šampone se posebno isplati napraviti ukoliko imate aloe veru u svom domu. A koliko je korisno imati ovu biljku pisali smo u više navrata (, . Preporučljivo je i da kupite aloe vera gel, koji možete iskoristiti za pravljenje raznih negujućih krema.

Aloe vera šampon – recepti

Za jedan od najjednostavnijih recepta za ovaj šampon treba vam: aloe vera gel i neki blagi ili prirodni šampon. Samo pomešate jednake delove ovih tečnosti i koristite kao običan šampon da biste pojačali njegovo delovanje i dobili 2 u 1 – i šampon i balzam.

U drugom receptu koristite: tečni kastilj sapun, aloe vera gel, glicerin i biljno ulje (može obično, ali bolja su negujuća poput maslinovog ili jojobinog).

Ako koristite gel direktno iz biljke potrebno je da presečete list uzdužno i kašikom sa lista skinite gel. Mešate po 60 ml tečnog sapuna i aloe vera gela, pa mešavini dodate 1 kašičicu glicerina i par kapi biljnog ulja. Mešavinu sipate u staklenku ili plastičnu bočicu, a šampon možete korisititi svaki dan, potrebno je samo da ga protresete pre upotrebe. Ovaj šampon je posebno dobar za suvu kosu.

Za šampon sa čajevima pripremite: 2 šolje malo jačeg čaja (od biljaka poput kamilice, koprive, ruzmarina, nevena, hajdučke trave, lavande, mente, …), 180 ml tečnog kastilj sapuna, 2 kašike aloe vera gela, pola kašičice maslinovog ili jojobinog ulja (izbacite ovaj sastojak ako imate masnu kosu) i eterična ulja za miris (nije obavezno).

Lagano dodajte kastilj sapun u pripremljen ohlađen čaj i izmešajte, dodajte i ostale sastojke. Izmešajte dobro, pa držite u plastičnoj boci. Promućkajte pre upotrebe. Može stajati par dana na sobnoj temperaturi, ali bolje je da ga držite u frižideru. Ako umesto čaja budete koristili običnu destilovanu vodu šampon možete slobodno držati van frižidera.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Da je mediteranski način ishrane veoma zdrav i da se smatra dijetom koja obezbeđuje dugovečnost to smo već znali. Ali, jeste li znali da je mediteranska dijeta i veoma efikasan lek protiv depresije? Piši!