Menu 

Torbice od knjige su postale vrlo popularne nakon što su ih poznate holivudske glumice “prošetale” po crvenom tepihu. Mi vam donosimo uputstva kako da je napravite.

Kreativci iz raznih krajeva sveta odlučili su da kopiraju dizajnerske verzije ovih torbica. U moru blogova i uputstava posebno nam se dopao Eriking blog CaughtOnAWhim.

Potrebno vam je:

  1. Knjiga tvrdih korica (dovoljno velika da u njoj možete držati neke osnovne stvari, poput telefona, ključeva i ruža za usne, recimo).
  2. Lepak za drvo (Erika je koristila “Mod Podge” – vrstu lepka, ali vi možete kupiti beli lepak za drvo i razblažiti ga sa vodom, recimo u odnosu 1:1 i to koristiti kao zamenu za Mod Podge)
  3. Dve vrste tkanine
  4. Igla i konac
  5. Odgovarajuća kopča
  6. Voštani papir

Knjigu oboložite, oblepite korice tkaninom. (Ali, ako je knjiga stara i zanimljiva ovaj deo možete preskočiti da biste imali pravu varku – knjigu, koja to nije).

torbica knjiga2

Izdubite unutrašnjost knjige kao što je prikazano na fotografijama, ali ne lepite stranice još uvek.

Tkaninu drugačijeg uzorka nalepite i na unutrašnju stranu korica. Sada je potrebno da zalepite stranice knjige. Podelite ih po sredini jednako i tu stavite voštani papir. Sa svake strane ostavite po 10 stranica, koje još uvek nećete lepiti i njih odvojite od ostatka stranica, takođe sa voštanim papirom. Pažljivo premazujte stranice i sastavljajte ih lepkom. Na fotografiji pogledajte kako to treba biti zalepljeno. Sve pritisnite sa drugom, težom knjigom (pazite samo da stranice, tamo gde je potrebno, razdvaja voštani papir) i ostavite da se osuši.

torbica knjiga3

Uz pomoć igle izbušite rupice na onih 10 stranica, sa obe strane knjige. (Pogledajte fotografiju).

torbica knjiga10

Da biste napravili komad tkanine za unutrašnjost torbice, trebate prvo napraviti šemu. Postavite knjigu na tkaninu kako je prikazano i izmerite veličinu koja vam je potrebna i izrežite je u ovom obliku.

Potrebna su vam dva takva  komada tkanine. Presavijte ih i ušijte, pa izvratite takninu. Presavijte ponovo kako je prikazano – poželjno je da pređete peglom preko tkanine.

This slideshow requires JavaScript.

Zašijte komade tkanine kroz rupice, koje ste ranije probušili. Lepkom spojite i preostalih 10 stranica sa obe strane knjige.

torbica knjiga7

Pričvrstite i kopču i vaša je torbica spremna. Za više foto detalja posetitite Erikin blog.

torbica knjiga8

torbica knjiga1

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar