Menu 

Dlačice na licu su problem mnogih žena, a uklanjanje može biti bolnije od standardne depliacije. Saznajte koje su opcije i pročitajte kako ih se možete rešiti i sami u svom domu.

Razlozi pojavljivanja dalačica na licu su različiti. To može biti nasledno, a može se dogoditi usled poremećaja hormona. Ako ih niste do sada imali i tek su se počele pojavljivati onda zakažite pregled kod doktora.

Postoji nekoliko načina da ih se rešite.

Standardni načini

Uljučuju depilaciju, uklanjanje voskom ili pincetom. Ako ste se odlučili za uklanjanje dlaka brijanjem obavezno koristite kvalitetne britvice, blagi sapun za lice, ali nikada dlačice nemojte brijati “na suvo”, jer ćete “zaraditi” strašno crvenilo. Takođe, ne koristite muške britvice, jer su njihova lica grublja, pa su tako i britvice jače, pa bi uz dlačice mogli skinuti i sloj kože. Što je, naravno, vrlo bolno.

lice dlacice pinceta

Vosak je mnogo bolnija opcija, ali dlačice uklanjate na malo duži period. Crvenilo na licu može biti prisutno čak i 6 sati posle depilacije voskom. Možete držati hladne obloge pet minuta pre depilacije. Nikada ne nanosite , recimo, vosak odjednom na celi deo iznad gornje usne, bol će biti zaista velika. Najbolje je da radite sve u sitnim koracima.

Sa pincetom morate biti vrlo oprezni i ne smete je upotrebljavati često. Naime, takva vrsta depilacije oštećuje kožu, a dlačice mogu izrasti tamnije i čvršće. Pre “čupanja” stavite preko lica toplu oblogu da otvorite folikule dlake – biće lakše i manje bolno. Kada završite sa depilacijom na lice stavite, sada, hladnu oblogu da zatvorite pore i izbegnete crvenilo.

Elektroliza i laser

Dosta skuplji, ali trajniji tretmani su elektroliza dlačica i uklanjanje laserom. Za oba tretmana najbolje je da pronađete siguran salon i dobrog stručnjaka.

depilacija licaKreme i trakice

Kao kod standardne depilacije postoje depilacijske kreme i za dlačice na licu. S obzirom da je reč o jačim hemikalijama, uvek testirajte kremu na malom delu kože – da vidite da li vas iritira. Postoje i trakice za uklanjanje dlačica sa nausnica, ali i to je malo bolniji tretman.

umotana kosomPrirodan način

Postoji i nekoliko prirodnih načina da uklonite dlačice sa lica. Možete da napravite svoju prirodnu kremu za depilaciju. Potrebne su vam iste količine kurkume i brašna od leblebije. Pomešajte ih, pa dodajte malo vode samo da napravite gustu pastu. Nanesite je na dlačice i ostavite da se u potpunosti osuši. Nakon toga nežno skinite (najbolje grubljim peškirom). Ovaj tretman je poprilično efektivan, mada koža može biti neko vreme malo crvena.

Dlačice na mladežima

Njih nikako ne uklanjajte sami i uz pomoć ovih tretmana. Obavezno razgovarajte sa doktorom i on će vas uputiti koje su to najbolji i najsigurniji tretmani za uklanjanje tih dlačica.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar