Menu 

Zabavne igre su sjajan način da se zbližite sa svojom decom. Što više porodičnih aktivnosti, tim više ljubavi i poštovanja. Sa decom se morate igrati i naviknuti ih na druženje u krugu porodice. Donosimo vam nekoliko ideja, koje će oduševiti vaše klince, a vama će biti odmor za dušu.

Neka zabavne igre počnu!

Organizujte pizza veče. Neka svi budu uključeni u posao. Tatu uposlite da radi nešto što nije karakteristično za njega, recimo, naka pravi testo, a deca neka pomažu u pripremanju materijala. Bez obzira kakva pizza bude, vama će biti najslađa, jer ste je zajedno napravili.

Zabavne igre u dvorištu su deci obično zabavnije i od luna parka. Imate mnogo opcija na raspolaganju. Evo nekoliko novih predloga:

– napravite vilinsku kuću. Iskoristite grančice, mahovinu, lišće, ali i neke sitnice iz kuće poput kutijica ili komada kartona.

– igra novčića je odlična zabava leti. Napunite bazenčić vodom, stavite mali čamac ili neku posudicu, koja može da pluta, odredite razdaljinu, svima podelite jednak broj novčića i ubacujte redom u čamac, jedno po jedno. Na kraju igre, pobednik je onaj koji bude imao najviše novčića u čamcu. A kao nagradu može i dobiti novčiće.

– trka sa jajima ili krompirom su urnebesno zabavne igre. Neka svako od vas uzme kašiku, u nju stavite kuvano jaje (može i sirovo) ili manji krompir, poredajte se i krenite u trku. Pobednik je onaj koji prvi stigne na cilj, ali sa čitavim jajetom ili krompirom u kašiki.

Predstava

Za vreme hladnijih dana napravite malu predstavu u kući. Rastegnite konopac i na njega okačite belu plahtu. Nacrtajte na kartonu likove (mogu biti i iz crtanih filmova), izrežite ih, zalepite šapić na kartonskog “glumca”. Neka se deca sakriju iza plahte i podignu likove na štapićima. Za to vreme zajedno osmislite scenario.

Eksperiment

Dečaci će biti oduševljeni ovim malim trikom. Napravite malu gomilu zemlje ili peska da izgleda kao planina, izvrtite rupu od vrha do u dubinu “vulkana”, u rupu uspite dve kašike sode bikarbone i onda lagano sipajte sirće i gledajte vašu erupciju.

Jeste li vi smislili neke zabavne igre za vaše klince?

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. ODDO IGRAČKE

    Vrlo zanimljive ideje koje podstiču kreativnost.

Napišite komentar