Menu 

Ako ste pobornik detox tretmana i zdravog života, ovu mahovinu ćete vrlo brzo uvrstiti na listu omiljenih. Obećavamo!

Šta je irska mahovina?

Poznata i pod nazivom morska mahovina, raste na stenama Atlantskog okeana. Kao i svako drugo morsko povrće bogata je jodom i raznim mineralima. Jedna je od najboljih prirodnih namirnica koje poboljšavaju rad štitne žlezde, olakšava bol uzrokovan bolestima digestivnog trakta, poboljšava varenje. Pošto je veoma bogata potazijumom, odlično je sredstvo za detoksikaciju i čišćenje organizma od štetnih materija. Potazijum-hlorid koji se nalazi u irskoj mahovini olakšava problem sa zatvorom. Takođe sadrži prirodne antimikrobe i antivirusne agense, koji brane organizam od infekcija.

Može da se koristi kao sastojak u zdravim šejkovima, ukus nećete ni primetiti, gotovo da ga i nema.

Ako imate problema sa štitnom žlezdom i probavom, nemate šta čekati. Irsku mahovinu možete naći preko mnogobrojnih sajtova zdrave i sirove hrane, a možete čak pokušati i da je zasadite u svom dvorištu pošto se kod nas može naći seme.

Ako ste nabavili svežu mahovinu pripremite je na sledeći način:

Četvrtinu šolje mahovine potopite u vodi nekoliko sati, iscedite i stavite u posudu sa vodom i prokuvajte na šporetu desetak minuta. Sa četvrtinom vode u kojoj se kuvala mahovina izmiksajte je dok ne bude potpuno glatka. Čuvajte u frižideru i do tri nedelje. Mešajte sa šejkovima, čokoladnim mlekom…

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Smiljka Marjanski via Facebook

    hahahahah…slatko sam se ismejala,svaka cast Bojana.

Napišite komentar