Menu 

Sportska pića koja nam vraćaju energiju i izgubljene elektrolite za vreme vežbanja su sve popularnija, pa ih tako piju čak i deca. Napravite zdravije alternative.

Sportska pića su prepuna veštačkih boja i zaslađivača koji nikako nisu dobri za naše zdravlje. Pre bego kupite sebi sportsko piće zapitajte se da li vam je uopšte potrebno. Ako na primer, vežbate po 45 minuta i manje, nećete izgubiti velik broj elektrolita koje biste trebali nadoknaditi i obična voda biće vam sasvim dovoljna. S druge strane, ukoliko vežbate po ekstremnim vrućinama, duže vreme, doza elektrolita biće vam itekako potrebna.

Probajte naše prirodne zamene za veštačka sportska pića.

1. Lubenica i kokosova voda

Kokosova voda je sama po sebi dovoljan izvor elektrolita, ali nisu baš svi ludi za njenim gorkastim ukusom. Da biste joj malko popravili ukus dodajte joj lubenicu koja važi za jednu od najboljih grickalica posle vežbanja. Jednostavno stavite komade lubenice u blender, zalijte kokosovom vodom i sve dobro izmiksajte.

2. Jabukovo sirće kao sportski napitak

Postoji li nešto za šta jabukovo sirće  nije dobro? Možete ga koristiti u kuvanju, čišćenju pa čak i za pranje kose, a ispostavilo se i da može biti sjajna zamena za sportsko piće. Pomešajte jabukovo sirće sa običnom ili kiselom vodom, dodajte prstohvat soli i energiju ćete povratiti za tili čas.

3. Limun

Ako želite pojednostaviti uvek se možete vratiti starom dobrom limunu. Pomešajte šolju vode sa kašikom limunovog soka, kašičicom limunove korice , kašikom soka agave i malo soli.

4. Celer, jabuke, limun

Nije reč o salati, reč je o veoma zdravom sportskom napitku. Možda će biti malo gušće teksture, ali će odraditi posao u to budite sigurni. Celer je prirodan izvor kalijuma, sodijuma, magnezijuma, hlora i fosfora. Jabuke obezbećuju prirodni šećer i kalijum dok je limun voće sa najviše elektrolita u prirodi. Sve sastojke sameljite u blenderu sa malo vode i to je to.

Sigurni smo da vam nakon što ovo pročitate više neće pasti na pamet da kupujete sportska pića u kojima ne znate ni šta se tačno nalazi.

Piši!
Širi dalje!

3 komentara
  1. Marko

    Uvek dajem prednost prirodnom nacinu ishrane. Svaki od gore navedenih zlata vredi, zaista. Ako nista drugo, ne moze Vam skoditi. Pozz

  2. Josephin Mitra

    moram probati

  3. Veselinka Tupanjanin

    Slazem se :)

Napišite komentar

Zdravlje

Drvo koje nosi naziv moringa oleifera se smatra jednom od najturitivnijih biljaka na svetu koja u sebi sadrži veliku koncentarciju zdravih supstanci u sasvim malim listovima. Danas ćemo biti vaš vodič kroz sva lekovita...