Menu 

Naučna istraživanja, dokazivanja i otkrića vezana za zdravlje nas iz svakog dana sve više iznenađuju, a ništa manje neće vas iznenaditi ni ovo o kome danas pričamo. Reč je o majčinom mleku kao sportskom suplementu. Bizarno ili korisno?

Prema nekim saznanjima New York magazina postoje oni koje ovo mleko već uveliko koriste, a jedan odnjih je ne otkrivajući svoje ime rekao da mu majčino mleko daje neverovatnu energiju koju ne može dobiti od bilo koje druge hrane ili pića. On je naglasio da ne veruje u veštačke energetske suplemente i da veruje u isključivo prirodne proizvode.

Stručnjaci se slažu sa jednim, a to je da je majčino mleko definitivno najprirodnija prirodna hrana koja sadrži savršenu kombinaciju masti, proteina, šećera, nutrijenata i vode stvorena da neguje ljudsko biće u razvoju. Majčino mleko sadrži antitela i imunoglobulin koji potpomažu borbu protiv infekcija i jačaju imunitet i zato ga protagonisti bodibildinga nazivaju najboljim suplementom ikad.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-woman-drinking-milk-image8895677

Ipak, pre nego počnete pretraživati banke humanog mleka trebalo bi da znate nekoliko stvari.

Iako se veruje da je humano mleko savršeno za ljude to ne podrazumeva ljude starije od tri godine, tvrde pedijatri. Bebe svoj imuni sistem grade kako rastu i zato im je imunoglubulin iz majčinog mleka neophodan, ali većina odraslih ljudi taj imunoglobulin poseduje.

S druge strane tu je i popriličan zdravstven rizik upotrebe humanog mleka koje je telesna tečnost i putem njega mogu se preneti razne bolesti, a posebno ga je rizično kupovati putem interneta što je postao čest slučaj.

Na samom kraju potrebno je napomenuti da trenutno ne postoji niti jedan naučni dokaz koji potvrđuje da humano mleko ima dobrobiti na odrasle ljude kako to mnogi tvrde. U današnje vreme je tako jednostavno pronaći odgovarajuće suplemente bogate proteinima, ugljenim hidratima i nutrijentima da je potpuno bespotrebno rizikovati i kupovati neprovereno humano mleko.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Nada Vlahovic

    budalastina!

Napišite komentar