Menu 

Dolaskom toplijih dana svima nam je potrebno malo “zatezanja”. Obično smo “kritični” oko trbuha. Evo kako da ojačate trbušne mišiće.

Prateći ovaj video i ponavljajući vježbe svaki dan za vrlo kratko vrijeme možete trbušne mišiće zategnuti i dočekati ljeto ponosni na svoje obline. A potrebno je samo 8 minuta svaki dan. Nemojte nam reći da to ne možete!

Pred sobom imate 7 vježbi, koje radite u samo 8 minuta.

Prvu vježbu obavljate u ležećem položaju podižući noge. Ponavljate je 10 puta

Druga vježba – “plank” ili daska – položaj sličan položaju za sklekove, samo što držite tijelo na laktovima. U tom položaju trebate ostati 50 sekundi.

Treća vježba su trbušnjaci sa podizanjem nogu. Potrebno je da ih uradite 14.

Četvrta vježba podrazumijeva podizanje nogu (u ležećem položaju), ali koje su ukršetene (ponavljate 14 puta – po 7 za svaku nogu).

vjezba za trbuh 2

Petu vježbu radite takođe u ležećem položaju blago pridignuti laktovima. Držite noge podignute, ali 28 puta spuštate stopala savijajući koljena.

Šesta vježba uključuje podizanje i nogu i ruku iz ležećeg položaja – ponavljate 28 puta.

U sedmoj vježbi ustajete i 35 puta podižete noge i dodirujete stopala rukama.

Detaljnije pogledajte u videu. Srećno i budite uporni, ne zaboravite na zagrijavanje i ukoliko vam je vježba prenaporna prvo počnite laganijim tempom, recimo 5 minuta sveukupno. Uradite koliko možete. Ne želite upalu mišića, koja će vas odgovoriti od daljeg vježbanja, zar ne?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar