Menu 

Šarene mrvice su omiljeno sredstvo za dekorisanje torti i kolača naše dece, ali, složićete se, ne izgledaju baš kao najzdravija namirnica. Napravite ih sami.

Ako se pitate zašto bi neko sam pravio šarene mrvice, na sajtu The kitchn navode tri jednostavna razloga:

Bićete sigurni da se u njima ne nalaze nikakvi alergeni, a ako koristite organske boje za hranu, onda možete biti sigurni da nema aditiva i veštačkih materijala. Pokušajte da „Napravite prirodne boje za hranu“.

Moćićete da napravite upravo onu boju koja vam je potrebna.

Moćićete da se pohvalite drugaricama.

Potrebni sastojci:

  • 2 šolje (od 250 ml) šećera u prahu
  • Belance
  • Kašika tople vode
  • ¼ kašičice ekstrakta vanile, badema, limuna…
  • Malo soli

Priprema

 

U većoj posudi pomešajte šećer u prahu sa ekstraktom po želi i rukama mešajte da razbijete sve moguće grudvice. Belance umutite žicom za mućenje, tek toliko  da malo zapeni, ne i da bude prečvrsto. Belance zatim dodajte u šećer i mešajte dok se sve ne sjedini. Da bi smesa bila pomalo tečna i glatka dodajte oko pola kašičice vode i nastavite mešanje (kao što je prikazano na slikama). Ako želite obojiti vaše mrvice dodajte boju po izboru, koristite veštačke ili prirodne, kako želite, ali pazite da vam se smesa previše ne razvodni.

 

Kad ste smesu pomešali sa bojom stavite je u kuvarski špric ili u kesicu za zamrzivač, ako nemate špric i odrežite jedan vrh da dobijete rupicu ne širu od obima čačkalice, ako koristite špric onda uzmite najtanji vrh i na masni papir koji ste prethodno raširili na radnu površinu istiskajte tanke, dugačke trake dok ne potrošite smesu.

 

Ovako pripremljene trake ostavite da se suše 24 sata, a nakon toga ih uz pomoć noža isecite na sitne mrvice. 

Recept
Ime Recepta
Kako da napravite šarene mrvice za ukrašavanje
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 27 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Napravite pitu od jabuka na potpuno drugačiji i mnogo zabavniji način od standardnog i to pomoću tortilja. Stiže i recept. Recept